Lockdown στην Αττική: «Πατάει το κουμπί» ο Μητσοτάκης – Η πιθανή ημερομηνία – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Lockdown: Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ο ιός κυκλοφορεί με ταχύτατους ρυθμούς από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη, και όπως έδειξε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, το επιδημιολογικό φορτίο μίας περιοχής μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή γενικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, εξαιτίας της ραγδαίας και εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, δείχνει ότι ανά πάσα στιγμή το «μοντέλο της συμπρωτεύουσας» μπορεί να ισχύσει και για την Αττική, όπου από σήμερα και για ένα μήνα θα είναι κλειστά τα καταστήματα της εστίασης.

Όλες αυτές τις ημέρες στην Αττική, άλλωστε, καταγράφονται τριψήφια κρούσματα, με το Σύστημα Υγείας της πρωτεύουσας να είναι ένα βήμα πριν το «κόκκινο», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένες φορές οι λοιμωξιολόγοι.

Η ανησυχία μάλιστα γίνεται ακόμα πιο έντονη για την Αττική, καθώς όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ κ. Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες.

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα κατειλημμένο είναι το 61% των κλινικών ΜΕΘ στην Αττική για ασθενείς με κορονοϊό, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ Θανάση Εξαδάκτυλο να τονίζει στο Newsbomb.gr ότι «δεν αργούν να ξεφύγουν τα πράγματα».

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η Αττική δεν απέχει και πολύ από το να περάσει στις «γκρι» περιοχές, μαζί με Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη εισήγηση στον Πρωθυπουργό ότι αν τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα φτάσουν ή και ξεπεράσουν τις 3.000, τότε πάμε σε… «ξαφνικό θάνατο» στην Αττική, που σημαίνει ότι κλείνουν όλα και επανέρχεται το SMS.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το lockdown μπορεί να έρθει ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το πρωί, άλλωστε, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, είπε πως τις επόμενες μέρες μπορεί να δούμε τον εφιαλτικό αριθμό των 3.000 κρουσμάτων.

«Καμπανάκι» Πέτσα για καθολικό lockdown

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι στο «τραπέζι», καθώς το δεύτερο κύμα του ιού, όπως φαίνεται είναι επιθετικό.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη την χώρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη – Μαρτυρία Ελληνίδας στο Newsbomb.gr: «Ο κόσμος κρυβόταν στα μαγαζιά»

Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author