Lockdown: Θρίλερ στην Επιτροπή για την επαναφορά της μουσικής – Πού λένε «όχι» οι ειδικοί

Estimated read time 1 min read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μία ατζέντα θεμάτων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει εισηγήσεις από την Επιτροπή, ωστόσο οι ειδικοί έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην επαναφορά της μουσικής σε συγκεκριμένους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr μέχρι στιγμής το κλίμα στους «33» της Επιτροπής φαίνεται να είναι θετικό σχετικά με την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο.

Ωστόσο οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι για δύο ζητήματα.

Το πρώτο είναι το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης, για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να δίνουν το πράσινο φως για αυτό το Σάββατο.

Επίσης διστακτικοί είναι και στην επαναφορά της μουσικής στις δεξιώσεις, το οποίο δεν αποκλείεται να πάρει… παράταση για αρχές του επόμενου μήνα.

Πάντως μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, καθώς η επιτροπή δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 19:00 το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται πως τα βασικά ζητήματα που συζητά η επιτροπή είναι:

  • παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας
  • άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση
  • να επιτραπούν περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις (πιθανώς 200 αντί για 100 άτομα που ισχύει σήμερα).

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς, τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο (12 Ιουνίου).

Πάντως το ζήτημα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι αν θα καταργηθεί εντελώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου αργεί ακόμα, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, προς αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author