Lockdown: Ανοχή για το τρέξιμο σε πάρκα και τις βόλτες στο βουνό – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Σε μία προσπάθεια να δοθεί μία διέξοδος στους πολίτες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ότι σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου η πολιτεία θα είναι πιο ανεκτική απέναντι στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους.

“Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες” είπε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ κατα τη διάρκεια του lockdown ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είπε όμως ότι: “Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο”.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι πάρκα και δημόσιοι χώροι που είχαν κλείσει στην πρώτη καραντίνα θα παραμείνουν τώρα ανοιχτοί για να δοθεί μία ευκαιρία στους πολίτες να “ξεσκάσουν”.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει το Σάββατο ο κ.Μητσοτάκης και τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τρίτη, είχαν κλείσει τα γυμναστήρια, ενώ επιτρεπόταν η ατομική άθληση πχ τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν πρέπει να φορά μάσκα ο ασκούμενος, ο οποίος όμως θα πρέπει να τη φορά για να μετακινηθεί προς και από το σημείο άθλησης. Μένει να διευκρινιστεί τι θα προβλέπεται πχ για ηλικιωμένους και καρδιοπαθείς που επιλέγουν το περπάτημα ως άσκηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author