Blog SEO

Blogs and SEO

Blog SEO

Η δημιουργία ενός Blog έχει άμεση σχέση με το SEO! Είτε έχετε μια απλή online παρουσία είτε η δουλειά σας στηρίζεται στο ίντερνετ, η απόκτηση ενός blog μπορεί να βοηθήσει θεαματικά στο δύσκολο έργο της προώθησης της ιστοσελίδας που διαθέτετε.

Πολυάριθμα sites– συμπεριλαμβανομένου του Google, προσφέρουν τη δυνατότητα της δωρεάν δημιουργίας ενός blog.

Όμως μπορεί να αναρωτιέστε τελικά τι είναι το blog?

Σαν ορισμό μπορούμε να θέσουμε ότι είναι ένα online περιοδικό μέσα στο οποίο εκφράζουμε σκέψεις, ιδέες, σχολιάζουμε την επικαιρότητα με τον δικό μας τρόπο, κουτσομπολεύουμε τα δρώμενα, αναφέρουμε επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά και γράφουμε για οτιδήποτε μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ψηφιακός χώρος που τον χρησιμοποιήσουμε ως μέσο για την προβολή αυτών που ενδιαφέρουν εμάς ή και τους αναγνώστες που πιθανώς διαθέτουμε.

Η μορφή των Blogs ποικίλλει αφού διαφορετικά στυλ, ρυθμίσεις, φωτογραφίες και προτιμήσεις επιλέγονται από τον κάθε χρήστη ξεχωριστά. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που παρέχουν templates – έτοιμα προσχέδια δηλαδή – που στιγμιαία μπορούν να αλλάξουν την αίσθηση και την εικόνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή διαθέτουν. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα που μπορεί να αποκτήσει η κάθε ιστοσελίδα.

Για να ξεκινήσετε ένα blog πρέπει να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο blogging site της επιλογής σας και να διαλέξετε ένα όνομα, τίτλο και περιγραφή. Δημοφιλή blogging sites είναι το Blogger και το WordPress που χρησιμοποιούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών παγκοσμίως.

Όμως γιατί είναι σημαντικό για το search engine optimization να διαθέτετε blog?

Ο πρώτος λόγος είναι το καινούργιο περιεχόμενο. Δημοσιεύοντας ένα άρθρο, προσφέρετε νέο υλικό για τα search engines, που στόχος τους είναι να παρέχουν έγκυρα και πρόσφατα αποτελέσματα στις όποιες αναζητήσεις πραγματοποιούνται.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι ότι με τη δημοσίευση άρθρων μπορείτε να δημιουργήσετε κοινό που έχει ενδιαφέροντα που συμπίπτουν με τα δικά σας, ή που αναζητούν να ενημερωθούν για προϊόντα που εσείς μπορεί να διαθέτετε προς πώληση.

Επομένως είτε εμπλουτίζοντας το υλικό του site σας με έξτρα keywords, είτε αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σας με targeted group βοηθάτε σημαντικά στο πώς αντιλαμβάνονται οι μηχανές αναζήτησης το site σας και στο έργο της βελτιστοποίησης για την καλύτερη απόδοση και κατάταξη του στα search engine results.

You May Also Like

More From Author