AstraZeneca: Να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου στους κάτω των 60 εξετάζει η Επιτροπή

Estimated read time 1 min read

Το ενδεχόμενο να μη χορηγείται πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η Επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα, εξετάζει την πιθανότητα παύσης του συγκεκριμένου σκευάσματος και για τα άτομα κάτω των 60 χρόνων, δεδομένης και της επάρκειας  άλλων εμβολίων. 

 

Η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, ενώ σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείου Υγείας στην οποία θα συμμετάσχουν η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε στα κράτη μέλη να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 60 ετών καθώς ολοένα και περισσότερα εμβόλια είναι διαθέσιμα, ενώ οι φόβοι για την εμφάνιση θρομβώσεων παραμένουν.

 

«Στο πλαίσιο μιας πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι πως η σχέση οφέλους-κινδύνου παραμένει ευνοϊκή για όλες τις ηλικιακές ομάδες» , δήλωσε ο επικεφαλής τις ειδικής ομάδας για την COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

 

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη πως ο νεότερος σε ηλικία πληθυσμός εκτίθεται λιγότερο σε σχετιζόμενους με την COVID-19 κινδύνους, ο Καβαλέρι είπε πως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιούνται σε αυτούς εμβόλια κατά της COVID-19 που βασίζονται στην τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), όπως αυτά της Moderna και των Pfizer-BioNTech.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author