Απαγορευμένο το light γιαούρτι για τις έγκυες

Απαγορευμένο το light γιαούρτι για τις έγκυεςΟι έγκυες γυναίκες που τρώνε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο το παιδί που θα γεννήσουν, να εμφανίσει αργότερα άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, ενώ ο ίδιος κίνδυνος δεν αφορά το γάλα, διαπίστωσε για πρώτη φορά νέα επιστημονική έρευνα, που αξιολόγησε κατά πόσο τα γαλακτοκομικά προϊόντα προστατεύουν τα παιδιά από αλλεργικές παθήσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αικατερίνα Μάσλοβα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρίας (ERS) στο Άμστερνταμ, εκτιμούν ότι ο αυξημένος κίνδυνος οφείλεται στην έλλειψη προστατευτικών λιπαρών οξέων στα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά.

Περισσότερα…

More From Author