493 κρούσματα στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη – Newsbeast

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι από τα 2.448 κρούσματα, τα 493 εντοπίζονται στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και 14 νέους θανάτους.

Από τα νέα κρούσματα, στη Δράμα εντοπίζονται 100 και στη Λάρισα 120.

Επιπλέον, τα 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 715 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι θα ισχύει από το Σάββατο για τις εκκλησίες

Η Ελλάδα μπαίνει σε lockdown από το Σάββατο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Η απόφαση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση επηρεάζει και τις εκκλησίες.

Ειδικότερα, το επίπεδο Γ (συναγερμού) για τους χώρους λατρείας προβλέπονται τα εξής: Λειτουργίες χωρίς παρουσία πιστών και πραγματοποίηση μόνο τελετών κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται εντός της ημέρας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, θα ισχύουν από αύριο αυτά που ισχύουν και σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Οι τελετές και οι λειτουργίες αναμένεται να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και θα παραβρίσκονται μόνο οι ιερείς. Θολό σημείο παραμένει η ατομική προσευχή.Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr