453 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Έξι νέοι θάνατοι – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Ακόμη 453 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα 21/9, ο ΕΟΔΥ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στη χώρα μας καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595 ενώ οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα φτάνουν τους 344.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μίνα Γκάγκα: Πιθανό να φτάσουμε στα 1.000 κρούσματα τη μέρα – Μάχη για να αντέξει το σύστημα

«Εάν υπάρχουν 2.000 ενεργά κρούσματα και τα καθένα μπορεί να μολύνει 4-5 άτομα και δεν προσέχουμε, λογικό δεν είναι να οδηγηθούμε σε έναν ημερήσιο αριθμό χιλίων κρουσμάτων;», τόνισε η επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ σχετικά με το πόσο πιθανή θεωρεί η ίδια την πρόβλεψή της για 1000 κρούσματα ημερησίως.

«Οι αριθμοί μεγαλώνουν από τη μία μέρα στην άλλη, είναι εύκολη η απότομη αύξηση. Και όσο θα κλεινόμαστε σε εσωτερικούς χώρους λόγω κρύου, θα χειροτερεύει η κατάσταση.

Το αν θα φτάσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα, εξαρτάται από το πόσο προσέχει ο καθένας μας. Θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε πιθανά κρούσματα και να προσέχουμε τους γύρω μας σαν να είμαστε φορείς», σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Όπως εξήγησε η κ. Γκάγκα, «στο Σωτηρία έχουμε δύο μονάδες, το καλοκαίρι ήταν η μία μόνο ανοιχτή και δεν είχε πρόβλημα. Την Τετάρτη χρειάστηκε να ανοίξει και η δεύτερη και έχει ήδη γεμίσει, αυτήν τη στιγμή έχουμε 27 άτομα σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν μόνο δύο ελεύθερα κρεβάτια στην μονάδα ενδιάμεσης φροντίδας. Υπάρχουν βέβαια αλλού νοσοκομεία, αλλά σίγουρα υπάρχει θέμα. Και δημιουργείται πρόβλημα και για τις άλλες παθήσεις. Επειδή βλέπουμε τον μεγαλύτερο αριθμό των πνευμονολογικών περιστατικών στο λεκανοπέδιο, αυτή τη στιγμή η δύναμή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά έχει πέσει στο μισό. Είναι και αυτό μία πίεση».

Όσο για την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων –το Σάββατο είχαμε 65 ασθενείς διασωληνωμένους, σήμερα έχουμε 79-, η κ. Γκάγκα σχολίασε: «Οι ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης είναι ένα ποσοστό του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων και βέβαια του συνολικού αριθμού όσων χρήζουν νοσηλείας.

Όσο έχουμε πολλά κρούσματα, κάποιο ποσοστό, γύρω στο 20%, ή στο 10% στις καλύτερες προϋποθέσεις, θα χρειαστεί νοσηλεία και κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν μονάδα. Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, ο κίνδυνος για εισαγωγή σε μονάδα αυξάνεται και οι άρρωστοι που μπαίνουν στη μονάδα μένουν αρκετές ημέρες, ή και εβδομάδες».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα η κ. Γκάγκα, δεν χρήζουν μόνο οι ηλικιωμένοι νοσηλείας για Covid-19: «Η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι μεγάλοι σε ηλικία, ωστόσο όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξάνονται οι περιπτώσεις νέων ανθρώπων που θα χρήζουν νοσηλείας.

Μία από τις πρώτες ασθενείς που είχαμε ήταν 26 ετών, είχαμε ασθενή 19χρονη, είχαμε πολλούς σαραντάρηδες, είχαμε θανάτους σε 35άχρονο και 40χρονο. Η Αμερική είχε πάρα πολλούς θανάτους σε ηλικίες μεταξύ 18 και 40, και κάποιοι δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα».

Σκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ. για «lockdown» στις πλατείες – Τα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές ο συνωστισμός στις πλατείες, την ώρα που παρατηρείται έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, με την Αττική να καταγράφει το σοβαρότερο πρόβλημα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ σύσκεψη με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

  • «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.
  • Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.
  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.
  • Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.
  • Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν μηνύει ελληνική εφημερίδα

Νέο ξέσπασμα Μικρούτσικου για ροζ βίντεο Χριστίνας Ορφανίδου: Όχι ρε τέρας

Ανησυχία για τα 243 κρούσματα κορονοϊού στα ΚΥΤ της Λέσβου – Θα συμπεριληφθούν στις σημερινές ανακοινώσεις

Με δύο ελικόπτερα ο απεγκλωβισμός των κατοίκων στην Οξυά Καρδίτσας

Απόστολος Ρουβάς: Ο εκπληκτικά ίδιος αδερφός του Σάκη έκανε την πρεμιέρα του στην τηλεόραση

Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown που έρχονται

AstraZeneca: Αρρώστησε και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό

Αιματηρή συμπλοκή έξω από καφενείο στη Μυρσίνη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 40χρονος – Συνελήφθη ο 48χρονος

Νεκρός στην Άνδρο βρέθηκε ο νεαρός από τη Νέα Φιλαδέλφεια που εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες

Μυστήριο στη Μεγάλη Βρετανία με χαρτονομίσματα αξίας 50 δισ. λιρών που έκαναν… φτερά

Δανάη Μπάρκα για «Πάμε Δανάη»: Όνειρο μου, να κάνουμε την τηλεόραση λίγο πιο ευγενική

Κωνσταντίνος Χήτας – Παραλήρημα κατά των μεταναστών: «Είναι η 5η φάλαγγα του Ερντογάν – Ποιες αθώες ψυχούλες;»

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου – Βρέθηκε σαλμονέλα

Νύφη ταξίδεψε πάνω από 300 χιλιόμετρα με το νυφικό για να κάνει έκπληξη στον παππού της

Δραματική δήλωση Ελληνίδας νοσηλεύτριας: Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ, δεν βγαίνουν

Σάλμα Χάγιεκ: Η τόπλες φωτογραφία όταν ήταν έγκυος στην κόρη της



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author