2.013 κρούσματα σήμερα 27/11 – 101 νέοι θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Τα κρούσματα σήμερα 27/11 είναι 2.013 . Επιπλέον σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχουν καταγραφεί 101 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Από τα νέα κρούσματα, τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.1287.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2,102 θανάτους συνολικά στη χώρα. Νωρίτερα, το Mega μετέδωσε ότι πέθανε ο ένας από τους τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό που μεταφέρθηκαν χθες στην Αθήνα με C-130 από τη Δράμα.

O συγκεκριμένος ασθενής είχε διακομισθεί στο «Αττικόν» και εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η κατάσταση των άλλων δύο διασωληνωμένων ασθενών, που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Σωτηρία, είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Η αεροδιακομιδή των τριών ασθενών έγινε μέσα σε ειδικές κάψουλες, ενώ προηγουμένως είχαν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας.

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Θέρμη

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δεκαπέντε φιλοξενούμενοι και πέντε εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από τη Μονάδα Φροντίδας, οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, παραμένουν στις εγκαταστάσεις της , αλλά σε διαφορετικό κτίριο και οι εργαζόμενοι σε καραντίνα στο σπίτι τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί.

Έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων, ενώ οι υπεύθυνοι της μονάδας ακολουθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr τα κρούσματα συνολικά ήταν 30.

Θεσσαλονίκη: Η συγκινητική πρωτοβουλία για τους ήρωες της πανδημίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία που πήραν εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη να προσφέρουν φαγητό στους ήρωες αυτής της πανδημίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Θεόδωρος Δημητριάδης πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ και σημείωσε: «Η δράση ξεκίνησε πριν τέσσερις μέρες και παίρνουν μέρος όλα τα καταστήματα. Μαγειρεύουμε για τους ήρωες, για τους ανθρώπους που είναι στη πρώτη γραμμή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ».

Αυτή τη στιγμή φτιάχνουν 25 μερίδες την μέρα και από εβδομάδα σχεδιάζουν να πάνε και σε άλλα νοσοκομεία, υπολογίζοντας να φτάσουν τις 100 μερίδες ημερησίως.

«Τα περισσότερα καταστήματα της εστίασης είναι κλειστά, οπότε είπαμε και εμείς από τη στιγμή που καθόμαστε, ας βοηθήσουμε. Τι ξέρουμε να κάνουμε; Να μαγειρεύουμε, να μαγειρέψομε λοιπόν για τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δίνουν και αυτοί μάχη για να κρατηθούμε και εμείς ζωντανοί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών.

Εθελοντές στηρίζουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε μέσα από το Facebook και αγκαλιάστηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ γίνεται πραγματικότητα.

Ο νοσηλευτής κ. Σάββας Δημητριάδης, που δίνει τη μάχη εργαζόμενος σε ΜΕΘ-covid, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα κάλεσμα ώστε εθελοντές να υποστηρίξουν το υγειονομικό προσωπικό που αυτές τις μέρες είτε λόγω εντατικής εργασίας, είτε λόγω καραντίνας, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πολλές φορές και στις πιο απλές καθημερινές εκκρεμότητες.

«Θα ήθελα να δημιουργήσουμε μια εθελοντική ομάδα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά και στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς. Για εργαζόμενους, μοναχικά άτομα και μονογονεϊκές οικογένειες του νοσοκομείου μας που είναι σε καραντίνα και χρειάζονται βοήθεια», έγραψε ο κ. Δημητριάδης και η ανταπόκριση ήταν αμέσως σημαντική.

Περισσότερα από 30 άτομα επικοινώνησαν μαζί του την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο και ακόμα περισσότεροι απλοί πολίτες για να συνεισφέρουν με το χρόνο τους, κάνοντας ψώνια, μαγειρεύοντας, βοηθώντας με κάποιες μετακινήσεις, όλα όσα θα έκανε κάποιος στην καθημερινότητά του, εάν δεν βρισκόταν σε καραντίνα ή σε πολύωρη εφημερία στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ κ. Μπάμπης Κοροξενός πήρε την ιδέα υπό την αιγίδα του κι έτσι η εθελοντική ομάδα ξεκίνησε να οργανώνεται μέσα σε δύο μόλις μέρες. «Τελικά έγινε πραγματικότητα. Από αύριο και υπό την αιγίδα του σωματείου μας θα οργανωθεί η εθελοντική ομάδα. Σκοπός της να δώσουμε βοήθεια σε εργαζόμενους, αλλά και συνταξιούχους του νοσοκομείου μας που είναι ασθενείς ή σε καραντίνα.

Π.χ. αγορά διαφόρων αγαθών, φαρμάκων, ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Παρακαλώ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας και όποιον άλλο θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσει με τη γραμματεία του Σωματείου μας», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «στο ΑΧΕΠΑ λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή για βοήθεια από ψυχολόγο για την αντιμετώπιση αυτού που ζούμε».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε: «Θέλω να προσφέρω σε άτομα που το χρειάζονται. Και αυτή είναι μια σημαντική ανάγκη αυτή τη στιγμή. Έτσι απλά μου ήρθε η ιδέα». Μάλιστα ελπίζει ότι θα οργανωθούν αντίστοιχες εθελοντικές ομάδες και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας. «Εμείς μπορούμε μόνο για το ΑΧΕΠΑ αλλά κοινοποίησα την ιδέα και σε άλλα νοσοκομεία ώστε να παροτρυνθούν και να λάβουν δράση».

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 2310993677 και στο [email protected] δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

13033: «Κανένας κόφτης» στα SMS – Η απάντηση Πιερρακάκη και για τον κωδικό 7

Υπόθεση – μυστήριο με φωτιά και νεκρό άντρα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Απίστευτη τραγωδία στην Πιερία: Πέθανε και ο άνδρας της 29χρονης λεχώνας που ξεψύχησε το 2019 από αλλεργία

Οι ημερομηνίες για την σταδιακή άρση των μέτρων: Το σχέδιο για να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια

«Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Θρίλερ με τον αρχιτέκτονα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν: Οι πληροφορίες ότι δολοφονήθηκε και η διάψευση

Το ξέσπασμα του Τραμπ σε δημοσιογράφο: Είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μη μου μιλάς έτσι

Μυστήριο με μεγάλη κλοπή από θυρίδες τράπεζας στο Νέο Ψυχικό

Θεοφανία Παπαθωμά για Γρηγόρη Πετράκο: Παρερμηνεύτηκε λίγο γιατί τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author