“Κάτι τρέχει” στα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

“Κάτι τρέχει” στο FM100. Κι αυτό δεν είναι η χθεσινή απόλυση του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόπουλου.
Ή, μήπως, πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε “απομάκρυνση”; Γιατί το δ.σ. της ΔΕΠΘΕ (παρόντος και του εκπροσώπου της ΕΣΗΕΜΘ, υποψήφιου βουλευτή Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφου Π. Νεστορίδη), θεωρεί ότι, με το να έχει εξαφανιστεί ο δημοσιογράφος από τη δουλειά του, αποχώρησε οικειοθελώς κι έτσι τον έστειλε σπίτι του χωρίς αποζημίωση.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Παπαδόπουλος διορίστηκε, το 2010, στη γ.γ. Επικοινωνίας. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ενημέρωσε την ΔΕΠΘΕ, με πρωτοκολημμένο έγγραφο, για τη νέα του θέση. Σε συνεδρίαση του τότε δ.σ. εξετάστηκε αν αυτό σημαίνει οικειοθελή αποχώρηση (υπήρχε σημείωμα του προσωπάρχη και του προϊσταμένου ότι απουσίαζε από την εργασία του), ή αν θα του δοθεί άδεια άνευ αποδοχών. Αποφασίστηκε το δεύτερο.
Η διοίκηση Μπουτάρη, ζήτησε από τους εργαζόμενους τον περασμένο Φεβρουάριο να δηλώσουν αν έχουν δεύτερες δουλειές. Ο δημοσιογράφος, που είχε πρωτοκολλήσει το έγγραφο και, με την αλλαγή κυβέρνησης δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση με τη γ.γ. Επικοινωνίας, δεν ενημέρωσε, θεωρώντας, όπως είπε, ότι το πρωτοκολλημένο έγγραφο τον κάλυπτε.
“Δεν ενημερώσατε τη δική μου διοίκηση για τη δεύτερη εργασία σας”, του είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. η πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σ. Ασλανίδου. Κι εκείνος υποστήριξε ότι “η διοίκηση στο δήμο έχει συνέχεια”.
Τελική απόφαση η απομάκρυνση (το σχετικό έγγραφο δεν έχει φθάσει, ακόμη, στον απομακρυσμένο) κι όπως δείχνουν τα πράγματα, η συνέχεια θα γραφτεί στα δικαστήρια.
Έτσι, ως τώρα, από την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης Μπουτάρη, μετράμε(για το δημοσιογραφικό τμήμα, επειδή στο συνολικό προσωπικό υπάρχουν κι άλλες -τουλάχιστον τόσες- παρόμοιες κατηγορίες):

  • Τρεις απολύσεις δημοσιογράφων: Οραήλογλου, Αδάμ, Παπαδόπουλος.
  • Τρεις μετατάξεις δημοσιογράφων: Γκρέζιος, Κυραμαριού, Χανός.
  • Τρεις οικειοθελείς αποχωρήσεις δημοσιογράφων: Βασιλόπουλος, Πασάκος, Γκολογκίνας.
  • Έξι λύσεις συμβάσεων ορισμένου χρονου: Σηφάκη, Τσαλτίδης, Ιωαννίδης, Ζαχαριάδης, Καραλής, Γκάλης.

Αν σκεφθεί κανείς ότι στόχος της διοίκησης Μπουτάρη είναι να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζόμενων στους 110, νομίζω ότι βρίσκεται σε… καλό δρόμο. Στο κάτω – κάτω της γραφής, όταν ανέλαβε, ήταν περίπου 170.
Εδώ, όμως, είναι αυτό που “τρέχει”: Το περίφημο business plan της επιχείρησης (το οποίο δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο) προβλέπει, εκτός του κονδυλίου για αποζημιώσεις από απολύσεις, και κονδύλι για επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές, σε μηχανήματα, δεν έχουν γίνει ακόμη, αν και δημοσιεύτηκαν (στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΘΕ) οι προσκλήσεις για τους διαγωνισμούς. Οι πληροφορίες λένε ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις της Ν. Γερμανού 1, θα γίνουν από τις 20 Αυγούστου ως τις 20 Σεπεμβρίου. Αυτό θα είναι, σίγουρα, ένα θετικό βήμα, για το μέλλον της τηλεόρασης. Γιατί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχει σύμπνοια για το μέλλον της ΔΕΠΘΕ…
Α, να σας πω, ακόμη, ότι, ως σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι για τον Ιούλιο. Και να σας θυμίσω ότι έχουν κοπεί υπερωρίες και νυχτερινά.

ΥΓ. Στα μικρά νέα της περασμένης βδομάδας αδίκησα τον Φ. Στάγκο και του χρωστώ συγνώμη. Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ δεν ήταν μαζί με παρέα από το κανάλι στο ίδιο ξενοδοχείο το ίδιο Σαββατοκύριακο. Οι σύντομες διακοπές τους δε συνέπεσαν.


More From Author