“Χρυσάφι” στα… πόδια του! Έσοδα “μαμούθ” από τους ομίλους του Champions League

Estimated read time 1 min read

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επί της Ομόνοιας στα play off του Champions League και θα βρεθεί στους “χρυσοφόρους” ομίλους της διοργάνωσης, έχοντας εξασφαλίσει έσοδα που προκαλούν… ίλιγγο.

Η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ είναι πλέον δεδομένο ότι θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο η πρόκριση στους ομίλους δίνει 15.250.000 ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες θα λάβουν κι επιπλέον 15.512.000 ευρώ βάσει του δεκαετούς ranking τους στην UEFA, καθώς έχει τη 19η μεγαλύτερη βαθμολογία από τις 32 ομάδες των ομίλων.

Ομόνοια – Ολυμπιακός: “Κυρίαρχος” στα… αστέρια! Ο Φαμπιάνο στέρησε τη δεύτερη νίκη στους Πειραιώτες (videos)

Από εκεί και πέρα όμως, κοντά στο 1.375.000 ευρώ εκτιμάται και το market pool (θα γίνει ακριβές στο τέλος της σεζόν), ποσό που θα αυξηθεί μάλιστα κατά 1.125.000 ευρώ, αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από την Κράσνονταρ την Τετάρτη.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται να λάβει συνολικά ένα ποσό “μαμούθ”, που θα ξεπερνάει τα 32 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τους βαθμούς του στους ομίλους ή τα εισιτήρια των αγώνων (αν υπάρξουν λόγω κορονοϊού).

Πηγή άρθρου www.newsit.gr

You May Also Like

More From Author