Χαρμόσυνα νέα για τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν: Πλέον, κάθε ενήλικος Αμερικανός μπορεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού | ΚΟΣΜΟΣ

Estimated read time 1 min read

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι ΗΠΑ είναι σε θέση να προσφέρουν μία δόση εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό σε κάθε πολίτη άνω των 16 ετών στη χώρα.

Σε
ανάρτησή του στο Twitter, ο
Τζο Μπάιντεν έγραψε: «Σήμερα, κάθε
ενήλικος είναι επιλέξιμος ώστε να κάνει
ένα εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.
Έρχονται καλύτερες μέρες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθημερινά,
ο ρυθμός εμβολιασμού ανέβαινε σταθερά
τον τελευταίο μήνα. Εκεί που οι Αμερικανοί
που έκαναν το εμβόλιο υπολογίζονταν σε
2 εκατομμύρια την ημέρα, την εβδομάδα
που ξεκινά υπολογίζεται πως ο αριθμός
αυτός θα προσεγγίζει τα 3,2 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα, ο διευθυντής του CDC (του αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών) Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι σημείωσε πως «σχεδόν 40% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση και ένας στους τέσσερις είναι πλήρως εμβολιασμένος».

Έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 209.406.814 δόσεις εμβολίων στη χώρα, η οποία έχει καταγράψει περισσότερους από 560.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Μπάιντεν: Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό

Η αξιοποίηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό όμιλο Johnson & Johnson ανεστάλη στη χώρα την περασμένη Τρίτη, μετά τον εντοπισμό έξι περιπτώσεων γυναικών, η μία εκ των οποίων απεβίωσε, που εμφάνισαν σοβαρό πρόβλημα θρόμβων στο αίμα.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η αναστολή αυτή δεν θα έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι δόσεις του εμβολίου της J&J δεν αποτελούσαν παρά λιγότερο από το 5% αυτών που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

Η υπόσχεση Μπάιντεν για εμβόλια σε όλους

«Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, αυτό είναι αναμφισβήτητο», διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί από 19 ετών και πάνω έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author