Χαρδαλιάς: Συναγερμός για τη δυτική Αττική – 392 ενεργά κρούσματα στις Αχαρνές – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Έντονη είναι η ανησυχία των αρχών εξ αιτίας της έξαρσης επιδημιολογικού φορτίου στη δυτική Αττική. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 392 ενεργά κρούσματα στις Αχαρνές, με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να κυμαίνεται στα 42 έτη. Έπειτα από ιχνηλάτηση, εντοπίστηκαν 764 άτομα που αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών.

Όπως είπε η μη τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και των αρμόδιων φορέων, έχουν δημιουργήσει αυτή την αύξηση στη δυτική Αττική που είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα γενικά στοιχεία όλης της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, τόνισε πως οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Νωρίτερα προηγήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στη Δυτική Αττική, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Για τις εξαιρέσεις στις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: “οι επανενώσεις οικογενειών έχουν να κάνουν με κάποιους που εργάζονται μόνιμα σε κάποια περιοχή και θέλουν να επισκεφθούν τις οικογένειές του. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει με το κατάλληλο φορολογικό έγγραφο άπαξ προς τη μόνιμη κατοικία. Η πρόβλεψη που αφορά τα τέκνα ή τις οικογένειες που θέλουν να μεταβούν στους γονείς, δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν η κατεύθυνση αφορά στη μόνιμη κατοικία”.


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author