Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown στην Αττική – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο ‘κόκκινο’ – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Κατά μία εβδομάδα και έως τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το lockdown, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών Υγείας για τον κορονοϊό.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Αναλυτικότερα, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι στο κόκκινο μπαίνουν οι εξής περιοχές:

-Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι

-Θεσπρωτία

-Σύρος

-Σάμος

-Άρτα

-Διδυμότειχο

-Δήμος Λοκρών

-Αμφιλοχία

-Ηράκλειο

-Κορινθία

Κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο, κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε βαθύ κόκκινο μένει η Αττική και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Αύξηση κρουσμάτων κατά 24% καταγράφεται στο βόρειο τμήμα Αθηνών.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: “προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως”.

“Την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα”, σημείωσε ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε νωρίτερα την παράταση των αυστηρότερων μέτρων στην Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, με σκοπό την αποσυμπίεση της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author