Φόβοι για lockdown σε Γιάννενα και Καστοριά – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Τα κρούσματα σήμερα 20/10 έφτασαν σε σοκαριστικό αριθμό μιας και οι νέες μολύνσεις στην Ελλάδα έφτασαν τις 668 σε ένα 24ωρο ενώ καταγράφηκαν και οχτώ νέοι θάνατοι. Και μπορεί στην Αττική να εντοπίζονται για ακόμη μία φορά τα περισσότερα κρούσματα, ωστόσο, αυξημένα είναι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ανάμεσα σε αυτές είναι τα Γιάννενα και η Καστοριά που σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ έρχονται και τα επόμενα lockdown. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, χτύπησε το καμπάνακι κινδύνου στα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία, την Καστοριά και τις Σέρρες.

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να τηρούν τα μέτρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς. Αναφορά έκανε όμως και στο μέσο όρο ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Αττική, την χαρακτήρισε, «κρίσιμη» και «εύθραυστη».

Απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author