Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό από την ενοχή Παππά – Η γκάφα της Τσαπανίδου – Κατώτατος και νέα μείωση εισφορών στο τελευταίο υπουργικό

Estimated read time 1 min read

Η καταδίκη του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, σε φυλάκιση δύο ετών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ήρθε ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 9ης Απριλίου. Η απόφαση είναι αμετάκλητη, δηλαδή δεν προβλέπεται η άσκηση έφεσης ή άλλου ένδικου μέσου.

Αντεπίθεση

Η ΝΔ που δεχόταν το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα «συνταγματικής εκτροπής» (υποκλοπές) περνάει τώρα στην αντεπίθεση. Η καταδίκη ενός υπουργού του Τσίπρα διότι επιχείρησε να στήσει το συριζο-κάναλο όπως το χαρακτηρίζει η ΝΔ, βάζοντας μπροστά τον κατασκευαστή Χρήστο Καλογρίτσα που δικάστηκε με τον Παππά και επίσης καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, της δίνει προεκλογικά όπλα. Δεν παίζει πλέον μόνο άμυνα. Επίσης θολώνει την εικόνα του προστάτη των θεσμών και της Δημοκρατίας που έκανε σημαία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Video-μαχία!

Η ΝΔ έφτιαξε και βίντεο όπου επιστρατεύει την φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κρατώντας στα χέρια του τα έξι ονόματα που ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. «Ναι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας και καταδίκασαν ομόφωνα τον συνεργάτη σας» ήταν το σύνθημα στο βίντεο της ΝΔ.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Δικαιοσύνη – συμφωνεί με αποφάσεις και ενέργειες που θεωρεί ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του και διαφωνεί με εκείνες που θεωρεί ότι τον βλάπτουν- αποδυναμώνουν την στρατηγική στην οποία έχει επενδύσει το μέγιστο των δυνάμεων του. Μετά την καταδίκη Παππά με ομόφωνη απόφαση, δεν μπορεί να δίνει μαθήματα και να κουνάει το δάχτυλο, όπως τονίζει κορυφαία κυβερνητική πηγή στο NEWPOST. Αυτό βέβαια δεν αποδυναμώνει την σοβαρότητα των υποκλοπών από την ΕΥΠ που επέφερε πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απαξιωτικό ιδιώνυμο

«Η καταδίκη για παράβαση καθήκοντος συνιστά το πλέον απαξιωτικό ιδιώνυμο αδίκημα για δημόσιους λειτουργούς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η απόφαση είναι κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς ο κ. Παππάς, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, συντόνιζε και κατεύθυνε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό τη νόθευση της δημοκρατίας» συνέχισε. «Κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολόγοι».

Ο κ.Οικονόμου επισήμανε ότι «αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η θεσμική εκτροπή που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικότατο επίπεδο.»
Έκανε αναφορά και στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες στις αναπόδεικτες μαρτυρίες των οποίων στηρίχτηκε η απόπειρα πολιτικής εξόντωσης 10 πολιτικών προσώπων επί εποχής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολιτική δίωξη»

Για πολιτική δίωξη του μιλάει ο Νίκος Παππάς. Πολιτικό χαρακτήρα στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση αφήνει αιχμές ότι το Ειδικό Δικαστήριο «αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική, και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια.»

Παρεμπιπτόντως το Ειδικό Δικαστήριο αποτελείται από 13 ανώτερους δικαστές και μόνον η εισαγγελέας θεώρησε ότι ο κ.Παππάς έπραξε το καθήκον του. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί εμέσως με Ειδικά Δικαστήρια εάν έρθει στην εξουσία. «Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν;» τονίζεται στην
ανακοίνωση. «Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;»

Το πρώτο debate

Πάρτι στο διαδίκτυο προκάλεσε η προσπάθεια που έκανε η Πόπη Τσαπανίδου, στο πρώτο debate που έγινε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, να διαψεύσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε το γνωστό «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο να ψάξει στο Google, τη συγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι δεν το είχε πει με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας. Γκούγκλαρε η γαλάζια Ομάδα Αλήθειας και βρήκε την πολύ καθαρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.
«Εδώ η δήλωση του κ. Τσίπρα, για να την ακούσει και πάλι ο ελληνικός λαός» ήταν το μήνυμα στο βίντεο. «Εμείς πάντως έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδιόρθωτοι».

Τσίπρας – Μητσοτάκης

Ως προς το αν θα δούμε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα μάλλον στοίχημα θα έπρεπε να βάλει κάποιος με τις περισσότερες πιθανότητες μα μην γίνει. Η πιεστική ερώτηση που κάνει συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «γιατί παρακολουθούσατε τον υπουργό σας τον κ.Χατζηδάκη και πέντε ανώτερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων». Μετά την καταδίκη Παππά, όμως μπορεί πιο εύκολα να διαχειριστεί την απάντηση ο πρωθυπουργός. Η πραγματικότητα είναι ότι ένα debate συνήθως ευνοεί τον δεύτερο που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ποντάρει στην πόλωση. Αντίθετα ο πρώτος που φαίνεται ότι είναι ο Μητσοτάκης έχει προτεραιότητα του την αποφυγή ενός λάθους αφού και μισή μονάδα να χάσει θα μπορούσε να του στοιχίσει την αυτοδυναμία που είναι ο στόχος του. Το 2019 δεν είχε γίνει debate.

Ο κύβος ερρίφθη

Οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαίων. Ο πρωθυπουργός φέρεται να αποφάσισε ότι θα αναγγείλει την ημερομηνία στο υπουργικό συμβούλιο στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στο οποίο θα ευχαριστήσει και τους υπουργούς του.

Στις τελευταίες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι η έγκριση της αύξησης του κατώτατου μισθού. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη αλλά το τελικό οκ θα το δώσει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWPOST θεωρείται πιθανό να ξεπερνάει το 7,75% που είναι η αύξηση στις συντάξεις και να πλησιάσει τον πληθωρισμό. Κορυφαίος υπουργός δεν απέκλεισε να έχει μπροστά το 8 που είναι το ψυχολογικό όριο! Δηλαδή να είναι γύρω στα 800 ευρώ. Η μείωση των εισφορών θα φτάνει το 0,60%. Είναι στην ουσία η τελευταία δόση των εξαγγελιών που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Με τις δυο αποφάσεις η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το βλέμμα στραμμένο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά και τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Πηγή άρθρου newpost.gr

You May Also Like

More From Author