Φωτιά στο Λουτράκι: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Estimated read time 1 min read

Η εστία βρίσκεται σε αγροτοδασική έκταση -δίπλα στον Ισθμό- και σε μικρή απόσταση υπάρχουν σπίτια

Φωτιά ξέσπασε την Πέμτπη σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας, δίπλα στον Ισθμό, όπου σε μικρή απόσταση βρίσκονται σπίτια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα προκειμένου να την ελέγξουν.

Στο μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου, μαίνεται μεγάλη φωτιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Μαίνονται οι φλόγες – Μάχη σε πέντε μέτωπα

Φωτιά στην Κορινθία: Μαίνονται οι φλόγες – Μάχη σε πέντε μέτωπα

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παραμένουν ενεργές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα , 15 ομάδες πεζοπόρων. Σημειώνεται, ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο, σύμφωνα με το korinthostv.gr, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να είναι κάτι το ανησυχητικό.

 

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr

You May Also Like

More From Author