Φωτιά Στην Πάρο | Star.gr

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάρο όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι φλόγες ξεκίνησαν από χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο ημιορεινό χωριό Κώστος στο κέντρο του νησιού. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν σε σπίτια. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που έχει διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε κατοικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς, από τον Πειραιά, στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική,  λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, η εικόνα της φωτιάς ειναι βελτιωμένη, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα περιορίστηκε η πυρκαγιά, το ελκικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό. 

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και  Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς  και συντονίζει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Την ίδια ώρα,  με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη  κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



Πηγή άρθρου www.star.gr

You May Also Like

More From Author