Φωτιά στην Εύβοια: Η καταστροφή από τις πυρκαγιές μέσα από τον «Κοπέρνικο»

Estimated read time 1 min read

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απεικονίζει το εύρος της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Στα 507.950 στρέμματα προσδιορίζει την καμένη έκταση στην Βόρεια Εύβοια το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000. Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύστημα EFFIS προσδιόριζε την καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας (ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και κατακαίει την Γορτυνία) σε 150.150 στρέμματα που είναι δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθεί με 111.120 καμένα στρέμματα η φωτιά που κατέκαψε την Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε συνολικά –σύμφωνα με το EFFIS- 84.540 στρέμματα δάσους.

Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής και της Εύβοιας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου.

Kopernikos_evoia11

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Καλπάζει η πανδημία στη χώρα – Ταχεία διασπορά τον Αύγουστο, ανησυχία για την επιστροφή των αδειούχων

Πυρκαγιές: Όλο το πακέτο για τους πυρόπληκτους και τα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης – Έως και 150.000 ευρώ στεγαστικό βοήθημα με ένα «κλικ»

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author