Φωτιά στην Αττική – Εφιαλτικό σενάριο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Estimated read time 1 min read

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται η χώρα. Τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, την Κρήτη, τα Γρεβενά και τη Λακωνία μαίνονται. Ειδικότερα, η Αττική ζει έναν εφιάλτη. Άγιος Στέφανος, Σταμάτα, Αφίδνες και Κρυονέρι εκπέμπουν «SOS».

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έκανε μια εκτίμηση που προκαλεί προβληματισμό για το μέχρι πού μπορεί να εξαπλωθεί η φωτιά που καίει στο Λεκανοπέδιο. Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πιλοτική εκτίμηση για την εξέλιξη της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Αττική σε συνεργασία με στελέχη της Ειδικής Δύναμης Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας. Η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζουν μία πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής (Χάρτης). Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ – meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτης».

Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική προς Ωρωπό – Εκκενώνονται περιοχές:

Στο μεταξύ αυτό που φοβούνταν όλοι και προσπαθούσαν να αποφύγουν, δηλαδή το να περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μαλακάσας, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, μετά κι από την αναζωπύρωση που προκλήθηκε λόγω των πολλών σπινθήρων. Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίδι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author