Φωτιά στην Αρκαδία: Εκτεταμένο το μέτωπο στη Γορτυνία – Έχουν καεί τουλάχιστον 39.800 στρέμματα – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Φωτιά στην Αρκαδία: Για πολύ μεγάλο μέτωπο στη Γορτυνία έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην Αρκαδία στο μέτωπο της Γορτυνίας, εκεί, δηλαδή, από όπου πέρασε η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Ηλεία.

«Είναι μια φωτιά που έχει πολύ μεγάλο μέτωπο με πολλές μικρές κατά τόπου εστίες» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. «Και σήμερα πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη ημέρα, περιμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων» συμπλήρωσε ο ίδιος ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι και χθες, Δευτέρα, υπήρξε ενίσχυσης των δυνάμεων της πυροσβεστικής και με πυροσβέστες από την Τσεχία.

Ερωτηθείς για το μέγεθος της καταστροφής ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας απάντησε ότι σύμφωνα με εκτίμηση που υπήρξε τη Δευτέρα η καμένη έκταση εκτείνεται σε 39.800 στρέμματα.

Όπως εξήγησε τα σημεία στα οποία καίει η φωτιά είναι πολύ δύσβατα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων. «Το μέτωπο έχει πολύ μεγάλο μήκος. Έχει περάσει μέσα από τους οικισμούς Χώρα και Ράγες που είναι μέσα στο δάσος και εκκενώθηκαν έγκαιρα αλλά έχουν καεί σπίτια».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές Ελλάδα: Σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author