Φρίκη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αποκεφάλισαν ηλικιωμένους που δεν έφυγαν από τα χωριά τους – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Δυο ηλικιωμένοι άνδρες που αποκεφαλίστηκαν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ από στελέχη των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και τα βίντεο διακινήθηκαν στο ίντερνετ, ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα και οι δύο ηλικιωμένοι αποκεφαλίστηκαν από άνδρες με στολές των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Κατά το ίδιο σημοσίευμα τα βίντεο των εκτελέσεων είναι τα πιο ειδεχθή που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στις 22 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου, άνδρες με στολές ίδιες με εκείνες των Αζέρων στρατιωτών εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν έναν άνδρα με μαχαίρι. Στη συνέχεια ένας από τους δράστες βάζει το κομμένο κεφάλι σε ένα νεκρό ζώο. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ακούγεται μια φωνή να λέει “έτσι εκδικούμαστε, κόβοντας κεφάλια”.

Δύο κάτοικοι του χωριού Madatashen αναγνώρισαν το θύμα ως τον 69χρονο Genadi Petrosyan, που είχε μετακομίσει στο χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από το Αζερμπαϊτζάν.

Αρνούνταν να φύγει από τον τόπο του καθώς πλησίαζαν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Όταν ένας γείτονας προσπάθησε να τον απομακρύνει με το αυτοκίνητο, εκείνος κατέβηκε και επέστρεψε στο σπίτι του περπατώντας.

Ένα δεύτερο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου, δείχνει δύο στρατιώτες με στολές Αζέρων στρατιωτών να ακινητοποιούν έναν ηλικιωμένο άνδρα κοντά σε ένα δέντρο. Ένας άλλος στρατιώτης δίνει ένα μαχαίρι σε έναν από τους επιτιθέμενους, και εκείνος αρχίζει να κόβει το λαιμό του θύματος.

Τρεις κάτοικοι του χωριού Azokh αναγνώρισαν το θύμα: πρόκειται  για τον Yuri Asryanμ 82 χρόνων, που , όπως και ο Petrosyan, είχε αρνηθεί να φύγει από το χωριό στις 20 Οκτωβρίου, ενω πλησίαζαν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ο γενικός εισαγγελέας του Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα ξεκίνησε δημόσια έρευνα για εγκλήματα πολέμου τόσο από το Μπακού όσο και από το Ερεβάν. Τη Δευτέρα πραγματοποίησε τις πρώτες συλλήψεις, θέτοντας σε κράτηση τέσσερις στρατιώτες από το Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author