Φολέγανδρος: Δεν υπάρχει ιατροδικαστή έκθεση λέει ο δικηγόρος του δράστη – «Δεν τη χτύπησε» – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Προφυλακιστέος ο 30χρονος – Διετάχθη η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 30χρονο δολοφόνο – Αρνείται τα χτυπήματα στην 26χρονη ο δικηγόρος του – Τι λέει για την ιατροδικαστική έκθεση

Ο ανακριτικής αποφάσισε την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Παράλληλα, διετάχθη η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο MEGA , ο δικηγόρος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, σημείωσε ότι ο δράστης την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε.

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή».

Ο κ. Βλάχος τόνισε ότι ο κατηγορούμενος για την αποτρόπαια δολοφονία της 26χρονης συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι την χτύπησε»

Αρνούμενος κατηγορηματικά ότι η ιατροδικαστική έκθεση, που δείχνει τραύματα από ξυλοδαρμό και σύρσιμο στα βράχια, έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε».

«Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων».

Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του 30χρονου.

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015».

»Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται», τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου.

Δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πρωινές πληροφορίες για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου, επισημαίνοντας πως: «υπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε».

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος του 30χρονου, ο δράστης έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας.

Αλέξης Κούγιας: «Να προσέξουν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε δήλωση το πρωί της Πέμπτης, απευθύνοντας προειδοποίηση προς την υπεράσπιση.

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Τι είχε υποστηρίξει ο 30χρονος

Το φονικό σημειώθηκε ενώ ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί της Φολεγάνδρου με την Γαρυφαλλιά για διακοπές. Στην ομολογία του στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες. Eνας τέτοιος καυγάς – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τουξέσπασε την ώρα που βρίσκονταν στο όχημά τους το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Την ώρα της λογομαχίας τους, ο 30χρονος, όπως περιέγραψε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά.

Η 26χρονη βγήκε από το όχημα -όπως είχαν δηλώσει και οι αυτόπτες μάρτυρες- με τον δολοφόνο της να την ακολουθεί και να την σπρώχνει στα βράχια. Είπε, πως χτύπησε σε κάποια βράχια και στη συνέχεια το σώμα της κατέληξε στη θάλασσα. Ο ίδιος -σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται- βούτηξε στη θάλασσα για να την βοηθήσει, αλλά την βρήκε αναίσθητη και τράπηκε σε φυγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βόμβα» οι 1,5 εκατ. ανεμβολίαστοι άνω το 60 ετών – Τι φοβόμαστε



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author