Φινλανδία: Ο πρεσβευτής της Μάλτας υπέβαλε την παραίτησή του – Συνέκρινε τη Μέρκελ με τον Χίτλερ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Ο πρεσβευτής της Μάλτας στη Φινλανδία παραιτήθηκε την Κυριακή, αφού δέχθηκε επικρίσεις διότι συνέκρινε τη συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον επικεφαλής των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαλέτα.

«Αποδεχόμενος την παραίτηση του πρεσβευτή με άμεση ισχύ, ο υπουργός (Εξωτερικών) Εβαρίστ Μπάρτολο τόνισε ότι τα σχόλια του πρεσβευτή για τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ δεν είναι αντιπροσωπευτικά της σχέσης φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στη Μάλτα και τη Γερμανία», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η μαλτέζικη διπλωματία.

Ο Μάικελ Ζάμετ Ταμπόνα ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την Παρασκευή, ημέρα που συμπληρώθηκε η 75η επέτειος από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «πριν από 75 χρόνια σταματήσαμε τον Χίτλερ. Ποιος θα σταματήσει την Άγγελα Μέρκελ; Εκπλήρωσε το όνειρο του Χίτλερ! Να ελέγξει την Ευρώπη».

Ο Ζάμετ Ταμπόνα, επιχειρηματίας και πολιτικός, διορισμένος στον θώκο του πρεσβευτή στο Ελσίνκι το 2014, στο μεταξύ διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

Ο ΥΠΕΞ Μπάρτολο δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta ότι έδωσε εντολή στον πρεσβευτή να διαγράψει την «ασυνείδητη» ανάρτησή του και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα ζητήσει συγγνώμη από το Βερολίνο.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author