Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα

Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει για την Ελλάδα το υποκατάστημα εξαγωγών της Michelin. 

Η γαλλική κορυφαία επιχείρηση στο χώρο των ελαστικών, με παρουσία στη χώρα μας από το 1950 αναμένεται να βάλει «λουκέτο», καθώς θα υπάγεται πια σε άλλη εταιρεία της μητρικής στο Βουκουρέστι.

Το «λουκέτο» αναμένεται να μπει την 1η Ιανουαρίου του 2014 με την Michelin να προχωρά σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, Νταβίντ Ζαν, με επιστολή που απέστειλε στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους.
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ενημερώσω για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα. Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.

Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία».

Η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.

πηγή άρθρου: NewsBomb.gr

You May Also Like

More From Author