Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: Τhree-λος o Mεγαλοπρεπής! (vids)

Estimated read time 1 min read

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στην Πόλη! Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός με τους σούπερ Τικίνιο, Μασούρα και Αγκιμπού έκανε… πλάκα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», νίκησε 3-0 τη Φενέρ, παραμένει μόνος πρώτος στον όμιλο με 6 βαθμούς και αγκαλιάζει την πρόκριση.

Έτσι έπαιξαν

Η Φενέρμπαχτσε παρατάχθηκε με διάταξη 3-4-3. Ο Αλτάι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα της άμυνας απαρτιζόταν από Κιμ, Σάλαϊ και Νόβακ. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής συγκροτούνταν από Οσάγι, Χακάν, Γκουστάβο και Καντιόγλου, ενώ η επιθετική από Ρόσι, Πέλκας και Βαλένσια.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη διάταξη που έδωσε, όπως και η UEFA, έπαιξε με τετράδα στην άμυνα. Με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, δεξιό μπακ τον Μπα, αριστερό τον Ρεάμπτσιουκ και τους Παπασταθόπουλο – Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπουχαλάκης ήταν κόφτης, μπροστά του εσωτερικοί μέσοι οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά. Στο δεξί φτερό ήταν ο Μασούρας, ο Ονιεκούρου στο αριστερό και ο Τικίνιο στην κορυφή.

Κωνσταντινούπολη, όπως Τρίπολη

Ο Ολυμπιακός έκοψε τη φόρα της Φενέρμπαχτσε στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Τούρκοι είχαν σκοπό να μπουν παθιασμένοι για να βρουν γρήγορο γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» τους έκαναν… χαλάστρα. Ο Μασούρας έβαλε την κόντρα ενώ ο Σάλαι προσπάθησε να κάνει πάσα. Ο Αγκιμπού πέρασε για τον Τικίνιο, αλλά αυτός πανέξυπνα άφησε τη μπάλα να φτάσει στον Μασούρα. Αυτός την κατάλληλη στιγμή την έδωσε ξανά στον Βραζιλιάνο, το μαγικό τελείωμα του οποίου κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Όπως συνέβη στην Τρίπολη πριν από μερικές μέρες. Ασίστ Μασούρα, γκολ Τικίνιο. Το τέταρτό του σε τρία ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί στο γήπεδο με κλασικό κόφτη τον Μπουχαλάκη και εσωτερικούς χαφ τους Καμαρά. Και οι τρεις έκαναν φοβερή δουλειά αμυντικά στη μεσαία γραμμή. Τοποθετούσαν το σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να σταματούν τους αντιπάλους τους, παρότι όταν έκοβαν θα μπορούσαν να περάσουν πιο σωστές πάσες και να μην προχωρούν σε βεβιασμένες ενέργειες. Ο Βαλένσια στο 8′ ντρίμπλαρε Μπα και Μαντί, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα αδυνατούσε να βρει εύκολα χώρους για να φτάσει σε τελικές. Η επόμενη που έκανε ήταν στο 27′ και ξεκίνησε από λάθος πάσα του Τικίνιο στη μεσαία γραμμή. Ο Πέλκας έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Βαλένσια, το σουτ του Κολομβιανού μπλόκαρε σταθερά ο Βατσλίκ, ο οποίος ήταν σταθερότατος.

Ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε μυαλωμένα και κρατούσε το μηδέν, θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ με τον Μαντί προτού λήξει το 45λεπτο. Μία στο 35′ και μία στο 37′. Και οι δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Μασούρας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι από δεξιά, με πολλά τρεξίματα σε άμυνα και επίθεση. Το κακό του πρώτου μισού ήταν πως είχαν δεχτεί κίτρινη οι τρεις από τους τέσσερις της άμυνας (Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα). Στο 45’+1′ η Φενέρ πήγε να ισοφαρίσει από το… πουθενά, όταν ο Μπουχαλάκης έβαλε το πόδι με τέτοιο τρόπο στην προσπάθειά του να διώξει, που έστρωσε στον Ρόσι. Το σουτ του Ουρουγουανού πέρασε πάνω από το δοκάρι, στην κλασικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Το δοκάρι του Πέλκα

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μπα με τον Λαλά, αφού ο Σενεγαλέζος είχε κάρτα. Δεν άλλαξε τίποτα στη διάταξη (4-1-4-1), αφού ο Γάλλος πήγε να παίξει στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ. Η Φενέρ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει την ίδια συγκέντρωση και αμυντική προσήλωση σε σχέση με το πρώτο. Στο 55′ το σουτ του Γκουστάβο πέρασε άουτ, ενώ στο 56′ ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη του Σισέ, έκανε πλασέ στην κίνηση από μπαλιά του Σάλαι και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, έσταζαν… φαρμάκι στην κόντρα. Στο 58′ ξεδιπλώθηκαν με πανέμορφο τρόπο στην αντεπίθεση με τον Αγκιμπού, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει στον Ονιεκούρου, αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση και το σουτ που εξαπέλυσε υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι τον Αλτάι (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι -ανατροπή του Σωκράτη στον Βαλένσια- προτού φεύγει στην κόντρα η ομάδα του Πειραιά).

Ο Μασούρας «διέλυσε» τη Φενέρμπαχτσε

Στο 62′ ο Αγκιμπού έδωσε τον Μαντί, αυτός στον Τικίνιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον Νόβακ, γύρισε για τον Μαντί, το πλασέ του οποίου έδιωξε με το πόδι ο Αλτάι. Ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και έγραψε το 0-2. Δύο λεπτά μετά μπήκε στο ματς ο Κούντε αντί του Ονιεκούρου. Ο Καμερουνέζος πήγε δεξιά και ο Μασούρας πέρασε αριστερά, αλλά αυτό δεν τον πτόησε καθόλου! Πέντε λεπτά μετά το γκολ που έβαλε, σημείωσε κι άλλο!

Στο 68′ ο Μαντί από δεξιά γύρισε στον άξονα για τον Τικίνιο. Αυτός πέρασε στον Αγκιμπού, ο οποίος με απίθανη ντρίπλα… ζάλισε τον Σάλαϊ, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αλτάι έδιωξε. Ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, έγραψε το 0-3 στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τούρκου γκολκίπερ.

Η Φενέρ είχε λυγίσει πια ψυχολογικά και ο Ολυμπιακός κρατούσε το 0-3 στο ρελαντί. Στο 83′, μάλιστα, ο Μασούρας έφτασε πολύ κοντά στο χατ τρικ, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Αλτάι, όμως νικήθηκε! Ο Πέλκας, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες της τουρκικής ομάδας, προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η πιο σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 86′, με τη φοβερή απόκρουση του Βατσλίκ στο σουτ του Μπερίσα από κοντά.

MVP: Ποιος άλλος; Γιώργος Μασούρας. Ασίστ και δύο γκολ, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού. Εξαιρετικός σε όλα του. Από την ημέρα που επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του, συνεχίζει να αποτελεί παίκτη – βαρόμετρο για την ομάδα του. Αυτός είναι ο βασικός εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» και απλά κάθε φορά θα ψάχνουμε τον έτερο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ατίλα Σάλαι. Ο Ούγγρος στόπερ έκανε τη λάθος στην αρχή της φάσης που έφερε το 0-1. Στο 0-3 ήταν αυτός τον οποίο ντρίμπλαρε ο Αγκιμπού, ενώ ακόμα και στη φάση του 0-2 δεν λειτούργησε ιδιαίτερα σωστά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αγκιμπού Καμαρά. Το μηχανάκι του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Ταχύτατος, μυαλωμένο και μεστό παιχνίδι, γρήγορη σκέψη, όμορφες ντρίμπλες, καταλυτικός στην επικράτηση της ομάδας του. Θα μπορούσε να βάλει γκολ στο 58′, ήταν μέσα στα δύο από τα τρία τέρματα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ουδείς από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της Φενέρ στάθηκε στο ύψος του. Κιμ, Σάλαι και Νόβακ εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Μασούρας βρέθηκε δύο φορές αφύλαχτος στην περιοχή των γηπεδούχων και κανείς δεν βρέθηκε κοντά του να τον μαρκάρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Alejandro Hernández θα μπορούσε να μην δείξει κίτρινη στον Ρέαμπτσιουκ, τον οποίο.. κατηγόρησε για θέατρο. Τραβηγμένη απόφαση. Θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει κάρτα για τον ίδιο λόγο στον Βαλένσια. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σωκράτη στον Βαλένσια, αλλά από το VAR δεν είδαν καμία παράβαση. Καλή η διαιτησία του Ισπανού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έκανε φανταστικό παιχνίδι στο Σουκρού Σαράτσογλου. Έβαλε τρία γκολ, θα μπορούσε να βάλει περισσότερα, όπως βέβαια θα μπορούσε να παραβιαστεί η εστία του, αλλά ο Βατσλίκ ήταν πολύ καλός. Οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν τη Φενέρ, ένα βράδυ εφιαλτικό για την ίδια. Με έξι βαθμούς στο γκρουπ η ομάδα του Μαρτίνς βάζει πλώρη για πρωτιά και πρόκριση απευθείας στους «16».

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι, Χακάν (75′ Μάιερ), Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντιόγλου (84′ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75′ Γκιουμούσκαγια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Α. Καμαρά, Μ. Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (63′ Κούντε), Τικίνιο (86′ Αραμπί).

H βαθμολογία του γκρουπ

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)

2. Άιντραχτ 4 (2-1)

3. Φενέρμπαχτσε 1 (1-4)

4. Αντβέρπ 0 (1-3)

Πηγή άρθρου www.gazzetta.gr

You May Also Like

More From Author