Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα

Estimated read time 1 min read

Την ουκρανική σημαία να έχει υψωθεί στη Χερσώνα δείχνουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μια χαοτική ρωσική υποχώρηση.

Η ρωσική υποχώρηση φαίνεται ότι έγινε άρον-άρον, ενώ υπάρχουν αναφορές για εγκατάλειψη στρατιωτών που είναι τραυματίες, ουκρανικούς βομβαρδισμούς και πέρα από τον ποταμό Ντνόπρο και για άτακτη διαφυγή ορισμένων ρωσικών μονάδων.

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τραυματίες στο πεδίο της μάχης

Εν τω μεταξύ πολύ βαριές οι απώλειες για τον ρωσικό στρατό στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, ειδικά τα τελευταία 24ωρα κατά τη διάρκεια της οπισθοχώρησης από την περιοχή της Χερσώνας.

Όπως μεταδίδει η Daily Τelegraph, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τραυματίες συντρόφους τους καθώς υποχωρούν. Νικολάι, ένας Ουκρανός στρατιώτης που πολεμά στην περιοχή, είπε στην εφημερίδα: «Υπάρχει αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων σε πιο οχυρωμένες θέσεις. Αλλά υπήρχαν ακόμα κατοικημένα σημεία όπου βλέπουμε μάχες. Αποσύρονται γιατί έχουν απώλειες, πολύ βαριές απώλειες. Επιπλέον, δεν παίρνουν καν τα σώματα των στρατιωτών τους και αφήνουν πίσω τους τραυματίες»

πηγή protothema.gr

Πηγή άρθρου www.thebest.gr

You May Also Like

More From Author