Υπόθεση Φουρθιώτη: Ποιοι είναι οι δύο φερόμενοι συνεργοί του παρουσιαστή

Estimated read time 1 min read

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ως συντριπτικά αξιολογούνται τα στοιχεία που εμπλέκουν στην υπόθεση Φουρθιώτη τους δύο συγκατηγορούμενους του.

Αν και αμφότεροι αρνήθηκαν στις προανακριτικές τους απολογίες κάθε ανάμειξη σε όσα τους αποδίδονται, ένας εξ αυτών φέρεται να είπε ότι ο παρουσιαστής τούς είχε αναθέσει να βρουν άτομο που επ’ αμοιβή θα πραγματοποιούσε επίθεση στο σπίτι του. 

Η ταυτότητα των φερόμενων συνεργών

Το πρώτο εκ των δύο ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από τον Πειραιά και πραγματοποιούσε συνοδείες στη Μύκονο, ενώ στο παρελθόν είχε ξυλοκοπηθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Το δεύτερο άτομο ασχολείτο με το body building και βρισκόταν στη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη έως ότου στον παρουσιαστή χορηγήθηκε αστυνομική φύλαξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν κοντά στην επιστροφή του στη συνοδεία του παρουσιαστή.

«Γιατί αργείς;»

Κατά πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είχε επικοινωνία και με τα δύο άτομα πριν από την επίθεση στους αστυνομικούς, στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου. «Πού είσαι; Γιατί αργείς;» φέρεται να ρώτησε έναν εκ των συλληφθέντων.

Μάλιστα ο Φουρθιώτης φέρεται να είχε νέα επικοινωνία με τους δύο και μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς. «Τι έγινε; Μην ανησυχείτε, είμαι δίπλα σας» φέρεται να τους είπε.

Οι δύο συλληφθέντες διώκονται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι συμμετέχοντες στην επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου στη Νέα Ερυθραία.

Στις προανακριτικές τους απολογίες ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκαν ότι είχαν οι ίδιοι ανάμειξη σε όσα τους αποδίδονται. Ο ένας απ’ αυτούς ωστόσο φέρεται να κατέθεσε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους είχε αναθέσει να βρουν άτομο που θα πραγματοποιούσε, με αμοιβή, επίθεση στο σπίτι του.

Το σακίδιο, το DNA και τα 30.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων έχουν βρεθεί περίπου 30.000 ευρώ, που εξετάζεται εάν αποτελεί το προϊόν της αμοιβής. Παράλληλα, τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από το DNA στο σακίδιο που εντοπίστηκε κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς αλλά και από υλικό από κάμερες.

Επίσης, οι δύο άνδρες φέρερται να χρησιμοποίησαν το ίδιο όπλο και στα δύο περιστατικά – δηλαδή και στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία και στους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. 

Συντριπτικά στοιχεία

Τα στοιχεία σε βάρος τους φέρεται να είναι συντριπτικά, δίχως πάντως από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να προκύπτει συσχέτισή τους με την δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του με ηθικό αυτουργό τον παρουσιαστή.  

Στον ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο

Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο μετά και την προθεσμία που έλαβαν την Μεγάλη Τετάρτη για τις απολογίες τους. 

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή στις 9.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στον ανακριτή αφορά τις δύο, σκηνοθετημένες από τον ίδιο τον βασικό κατηγορούμενο σύμφωνα με την δικογραφία, επιθέσεις έξω από το σπίτι του Μ. Φουρφθιώτη, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών που εξαπέλυσαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή. Ο Μ.Φουρθιώτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός όσων έγιναν έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον αστυνομικών, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις. Φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεων τους.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις κατηγορίες.

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα Φουρθιώτη για αναστολή της μείωσης της φύλαξης του

Στο μεταξύ, απορριπτική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στην αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε την αναστολή της πράξης του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μείωσε μέτρα ασφαλείας που είχαν διατεθεί για την προσωπική του φύλαξη.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author