Υπόθεση Λιγνάδη: Οι φωτογραφίες, ο Αιγύπτιος και το οξύ – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφίες, με τις οποίες θέλησε να καταδείξει τη στενή σχέση που οι δυο τους είχαν, υπέβαλε στην 19η τακτική ανακρίτρια ο Αιγύπτιος μάρτυρας, που έχει υποστηρίξει ότι είναι θύμα βιασμού από το Δημήτρη Λιγνάδη.

Την περασμένη Τετάρτη (42/2) ο νεαρός πέρασε το ανακριτικό κατώφλι, παραδίδοντας μερικές φωτογραφίες που είχε στη διάθεση του. “Δεν μου επέτρεπε γενικά ο Λιγνάδης να βγάζω φωτογραφίες μαζί του, ωστόσο βρήκα δύο που είχα βάλει στο καμαρίνι του μαζί του μετά την παράσταση “Ριχάρδος ο Γ’” τέλη του 2015 με αρχές του 2016 τις οποίες σας εγχειρίζω μαζί με άλλες δύο φωτογραφίες από τις οποίες η μία είναι από τότε που εμένα στο σπίτι του, ενώ την άλλη την έβαλε ο ίδιος ενώ στεκόταν όρθιος μπροστά στον καθρέφτη. Αυτή την τελευταία την έστειλα στο ιδιωτικό μας chat 17 Ιανουαρίου 2016. Αυτά τα καταθέτω τώρα γιατί από το διάστημα που σταμάτησα να μιλάω με το Λιγνάδη μέχρι τώρα, προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω πόσο λάθος ήταν αυτό που έχει γίνει” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερώτηση: Γιατί δεν καταθέσατε το περιστατικό νωρίτερα;

Απάντηση: Γιατί φοβόμουν το Λιγνάδη μήπως με προκαλέσει κακό και γιατί με είχε ήδη απειλήσει ότι αν ανέβει στο διαδίκτυο κάποια κοινή μας φωτογραφία, θα με πετάξει οξύ στο πρόσωπο μια πρώην του. Τον φοβόμουν γιατί ξέρω ότι έχει πολλές διασυνδέσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάνε πολλά άτομα.

Η ανακρίτρια ρώτησε το Δημ. Λιγνάδη για το φωτογραφικό υλικό, κατά την απολογία του, και συγκεκριμένα αν έστειλε τη φωτογραφία όπου απεικονίζεται το σώμα ενήλικα άνδρα γυμνό από τη μέση και πάνω. “Μπορεί να είχα στείλει” ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου, ο οποίος πρόσθεσε: “Δεν θυμάμαι, δεν το αποκλείω. Όπως δεν αποκλείω να την έχω αναρτήσει και στο διαδίκτυο. Την περίοδο εκείνη, στα πλαίσια της παράστασης του “Ριχάρδου” έπρεπε να χάσω βάρος και να γυμναστώ. (…) Οι άλλες φωτογραφίες που μου επιδεικνύετε και στις οποίες είμαι μαζί με τον Σ. (Αιγύπτιο μάρτυρας) είναι από το καμαρίνι μου. Τραβήχτηκαν επί “Ριχάρδου Γ’”. Δεν θυμάμαι εάν την περίοδο εκείνη έμεινε στο σπίτι μου ή αν είχε φύγει. Αυτόν τον Σ. θυμάμαι εγώ που γελάει και όχι τον βιασμένο. Είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ότι τον έχω βίασα και να έχει αυτές τις φωτογραφίες μαζί μου που τραβήχτηκαν το Γενάρη του 2016. Τις φωτογραφίες αυτές δεν τις θεωρώ αισθησιακές, τις θεωρώ κωμικές που δείχνουν κάποια οικειότητα. Η φωτογραφία αυτή σαν έκφραση είναι Ριχαρδική και το ημίγυμνο δικαιολογείται γιατί η παράσταση σε όλο το δεύτερο μέρος με ήθελε ημίγυμνο (από τη μέση και πάνω) και γύρισα στο καμαρίνι ημίγυμνος. Ποτέ δεν έχω παίξει ολόγυμνος, αλλά εάν χρειαζόταν θα έπαιζα γιατί η δουλειά μου απαιτεί να εκτίθεμαι ψυχικά και αν χρειαστεί και σωματικά”.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος μάρτυρας είχε κληθεί για πρώτη φορά από την δικαστική λειτουργό, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης αυτή τη φορά. Τότε, ο 25χρονος σήμερα άνδρας μίλησε για μία παρέα παιδιών που συναναστρέφονταν τον σκηνοθέτη: “Μας έλεγε συνέχεια ότι ήμασταν τα παιδιά του, τα παιδιά του Λιγνάδη. Αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε στην εφηβική μας ηλικία, σπουδαίοι, σημαντική και ξεχωριστή”.

Χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο “ιδιαίτερα χειριστικό”, καθώς ήξερε “ακριβώς τον τρόπο συμπεριφοράς του στον καθένα μας”. Όπως ανέφερε, “εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Με χρησιμοποιούσε για να διενεργεί και γενετήσιες πράξεις μαζί μας”.

“Βρήκα το θάρρος, γιατί θέλω να τιμωρηθεί”

Αφού περιγράφει το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Επίδαυρο τον Αύγουστο το 2015, αναφέρει ότι “παρά το γεγονός που είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2015, με πείραζε να με χωρίσει, γιατί αισθανόμουν ότι τον χρειαζόμουν ακόμα. Δεν ήμουν έτοιμος να αφήσω τη ζωή που μου προσέφερε. Δηλαδή δημόσιες σχέσεις, παραστάσεις, το να μένω σε ένα ζεστό σπίτι και το να είμαι με ένα γνωστό πρόσωπο. Εγώ στα 17 μου, δεν είχα στήριξη από την οικογένεια μου σε οτιδήποτε. Ο Λιγνάδης το ήξερα αυτό και το εκμεταλλευόταν”.

Μάλιστα, προσθέτει ότι δεν είχε αναφέρει μέχρι τώρα “το περιστατικό που έγινε με τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο αλλά και τις σεξουαλικές μου σχέσεις μαζί του, γιατί ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι αν δημοσιευόταν φωτογραφία μαζί του ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο. Μου έλεγε συγκεκριμένα: ‘… Και δεν θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο το όμορφο προσωπάκι σου’. Στο περιστατικό στην Επίδαυρο ο άλλος φίλος μου βρισκόταν στη βεράντα και δεν ξέρω τι του είπε ο Λιγνάδης. Εγώ στον φίλο μου, δεν το είχα πει γιατί ντρεπόμουν, που με είχε βιάσει ο Λιγνάδης. Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί γι’ αυτό που μου έκανε. Μου πήρε πολύ χρόνο να αποδεχτώ ότι μου συνέβη αυτό το γεγονός του βιασμού, γιατί δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω, ήταν πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό είμαι περήφανος με τον εαυτό μου που βρήκα το θάρρος να το αναφέρω, έστω και τώρα”.

Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρεται στις μέρες που ο Δημ. Λιγνάδης τον φιλοξένησε στο σπίτι του ύστερα από κάποια προβλήματα που είχε ο μάρτυρας με την οικογένεια του. “Έμεινα εκεί για 20 μέρες. Αυτό το διάστημα ενώ ξεκίνησε πολύ χαλαρά και όμορφα, κατέληξε πολύ άσχημα, γιατί με προσέβαλε και με υποτιμούσε διαρκως και για το λόγο αυτό έφυγα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author