Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Δικαστήριο απέρριψε αίτηση περί αντισυνταγματικότητας

Estimated read time 1 min read

ypochreotikotita-emvoliasmoy-dikastirio-aperripse-aitisi-peri-antisyntagmatikotitas-561471739

Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα (eidisis.gr) η εργαζόμενη ζητούσε από το Πρωτοδικείο Κιλκίς την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη δομή όπου εργάζεται.

Η εργαζόμενη επικαλείτο αφενός λόγους υγείας, οι οποίοι κατά την αίτησή της θα έπρεπε να την καταστήσουν εξαιρέσιμη από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αφετέρου δε προσέβαλε ως αντισυνταγματικό τον νόμο.

Το δικαστήριο απέρριψε τόσο τους επικληθέντες ιατρικούς λόγους, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι δεν καλύπτονται από τις σχετικές προβλέψεις του πρόσφατου νόμου, όσο και τον νομικό ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας.

Έτσι, στην εκδοθείσα απόφαση, πάντα κατά την ίδια πηγή, αναφέρεται ότι οι σχετικές προβλέψεις του νόμου «καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author