Τo βίντεο από τα κορονοπάρτι της Ίου: Πώς έγινε η διασπορά, τουλάχιστον 14 …

Estimated read time 1 min read

Η Ίος είναι ένας από τους κλασικούς προορισμούς των εφήβων, όταν η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων πέφτει και τα πάρτι της αποφοίτησης είναι μόδα εδώ και χρόνια. Πρώτα ήταν η κοσμοσυρροή στα κλαμπ της Γλυφάδας και του Αλίμου για τους εφήβους των σχολείων των Νοτίων Προαστίων, από τα οποία ο απολογισμός υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100 κρούσματα. Μάλιστα, για το κορονοπάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar στον Άλιμο παρενέβη ο εισαγγελέας, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Και τώρα είναι η εκδρομή στο νησί της Ίου, στην οποία οι μαθητές είχαν προπληρώσει τη συμμετοχή τους, είχαν βγάλει εισιτήρια και είχαν κλείσει δωμάτια ή κάμπινγκ, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες.

Στο νησί, την περασμένη εβδομάδα έγινε”απόβαση” της νεολαίας. Από τις 30 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου, νέοι αποβιβάζονταν κατά εκατοντάδες στο νησί.

Βίντεο με τα κορονοπάρτι στην Ίο

Οι έφηβοι ξεφάντωσαν, χόρεψαν και διασκέδασαν χωρίς να τηρούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το TheTOC:

Ο συνωστισμός στο κυκλαδίτικο νησί, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ήταν πρωτοφανής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί η Ίος σε κατάσταση συναγερμού.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο νησί πάνω από 1.000 άτομα, με τα περισσότερα από αυτά να δίνουν το παρών σε πάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar του νησιού.

Κατά τη διάρκεια ιχνηλατήσεων, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στην Ίο, διαπιστώθηκε ότι άτομα σχετιζόμενα με τα κρούσματα είχαν επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Super Express”, με προορισμό τη Ραφήνα. Τα άτομα αυτά, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, τέθηκαν σε απομόνωση στο καράβι. Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα, διενεργήθηκε rapid test σε 70 άτομα και εντοπίστηκαν 14 θετικά δείγματα.

Το κόστος της κορονο-εκδρομής στην Ίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την εκδρομή στην Ίο οι μαθητές και οι οικογένειές τους πλήρωσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Τα τουριστκά πρακτορεία που είχαν αναλάβει τις εκδρομές στο νησί είχαν φτιάξει “πακέτα” ανάλογα με τη διάρκεια της εκδρομής. Έτσι για ένα τριήμερο το κόστος ήταν στα 150 ευρώ, ενώ για περισσότερες ημέρες, δηλαδή για έξι, το κόστος ανέβαινε πάνω από 200 ευρώ.

Τo βίντεο από τα κορονοπάρτι της Ίου: Πώς έγινε η διασπορά, τουλάχιστον 14 τα κρούσματα μέχρι στιγμής

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εκτάκτως στην Ίο

Στην Ίο μεταβαίνει πλέον και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι επίσης ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Μύκονο, καθώς στη Σαντορίνη.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ραφήνα

Μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τα 17 έτη

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που – όπως τόνισε – αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Ραφήνα

Για την παρέα νεαρών που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φτάνοντας στο λιμάνι της Ραφήνας μίλησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Ήταν ενημερωμένες οι Αρχές”, σημείωσε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι τα παιδιά που έφτασαν από την Ίο αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής ως ύποπτα κρούσματα.

Διαβάστε Επίσης

Τo βίντεο από τα κορονοπάρτι της Ίου: Πώς έγινε η διασπορά, τουλάχιστον 14 τα κρούσματα μέχρι στιγμής - εικόνα 4

Οι 70 νεαροί απομονώθηκαν στο πλοίο και με την άφιξή τους στο λιμάνι της Ραφήνας “χωρίς να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους” επιβάτες, υποβλήθηκαν σε rapid test, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που τους περίμενε.

Επίσημη ανακοίνωση για το πόσοι από τους 70 επιβάτες από την Ίο βρέθηκαν θετικοί δεν υπάρχει, όμως σύμφωνα με τον Β.Μπουρνούς, “ανεπίσημα περίπου 30 βρέθηκαν θετικοί“.

“Το δύσκολο είναι ότι η πληθυσμιακή ομάδα των νέων νιώθει μακριά από τον κορονοϊό, ορισμένοι από αυτούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν, νιώθουν άτρωτοι”, κατέληξε ο Δήμαρχος.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author