Τσίπρας: Η Πολιτεία να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Estimated read time 1 min read

ΙΝΤΙΜΕ

Επικοινωνία με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, «ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει με ανάρτηση του στο Facebook ότι «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών». «Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί», για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν». 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author