Τσίπρας: Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων – Πολάκης: Η ιστορία δεν ξεγράφει

Estimated read time 1 min read

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει την άποψη του Παύλου Πολάκη ότι η ΝΔ είναι κόμμα δοσίλογων, χαρακτηρίζοντας την ως υπερβολή.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την προανακριτική του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία παράταξη των δωσίλογων, «όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ». «Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές», τόνισε, μιλώντας στον Kontra.

«Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα, όπως μας έχουν κατηγορήσει», συμπλήρωσε, απαντώντας εμμέσως στον Παύλο Πολάκη.

Μολατάυτα, ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση Τσίπρα και με ανάρτησή του στο Facebook, υπερασπίστηκε την αρχική τοποθέτησή του.

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!! Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον προσωπικό λογαριασμό του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author