Τραυματισμοί και συλλήψεις στη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τραυματισμοί και συλλήψεις στη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δέκα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ έγιναν και 90 προσαγωγές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και καθώς για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, από τις επιθέσεις νεαρών αντιεξουσιαστών στις αστυνομικές δυνάμεις, σε διάφορα σημεία των λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Αλεξάνδρας, με πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και βόμβες μολότοφ, τραυματίστηκαν συνολικά 14 αστυνομικοί. Σοβαρότερα τραυματίστηκε μια νεαρή αστυνομικός, η οποία συμμετείχε σε στατική δύναμη στο ξενοδοχείο “Παρκ”, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών με ρόπαλα. Η κοπέλα διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Παράλληλα οι νεαροί προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε θύρα κτιρίου, σε ένα αυτοκίνητο και μία τράπεζα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Ένας από τους συλληφθέντες διακομίστηκε σε νοσοκομείο, διότι στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη, πήδησε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

Λόγω του τραυματισμού του, με εντολή εισαγγελέα, έπαυσε να κρατείται, διότι δεν μπορεί να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

More From Author