Τραμπ: Χρειαζόμαστε εννέα δικαστές γιατί οι εκλογές θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο

Estimated read time 1 min read

Νέες δηλώσεις υπέρ της άμεσης αντικατάστασης της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε με νόημα πως πιστεύει ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, γι’ αυτό πρέπει αυτό το ομοσπονδιακό Σώμα, το ανώτερο στις ΗΠΑ, να έχει εννέα δικαστές.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ακόμη πως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δεν θα χρειαστεί να διεξαγάγει μια ακροαματική διαδικασία για την έγκριση του/της υποψηφίου που θα αντικαταστήσει την Γκίνσμπεργκ και πως η διαδικασία διορισμού θα προχωρήσει γρήγορα.

Ο ίδιος, άλλωστε, χθες είχε διαμηνύσει πως η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει πιθανόν το Σάββατο, παρά τις εκπεφρασμένες αντιθέσεις των Δημοκρατικών, που υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει μετά τις κάλπες. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, η πλειονότητα των Αμερικανών, ανάμεσά τους και πολλοί Ρεπουμπλικανοί, επιθυμούν ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου να ορίσει τον διάδοχο της Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author