Τραμπ κατά Φάουτσι για την «προέλευση» του κορωνοϊού: Πρέπει να δώσει πολλές απαντήσεις

Estimated read time 1 min read

Σκληρή επίθεση κατά του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου και συμβούλου του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Άντονι Φάουτσι, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του Φάουτσι, νωρίτερα σήμερα, στο δίκτυο στο MSNBC, όπου είχε αναφέρει πως παρότι νιώθει ότι είναι «πιο πιθανό» ο ιός να μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους, σημείωσε ότι ακόμη δεν ξέρουμε ποια είναι η προέλευσή του.

«Χρειάζεται να παρατηρεί κανείς τη σύνδεση αλλά και τα στοιχεία ότι υπάρχει κάτι άλλο, όπως μια διαρροή εργαστηρίου. Αυτές είναι ανοιχτές πιθανότητες. Ίσως να μην ανακαλύψουμε ποτέ τι πράγμα είναι αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι, μην αποκλείοντας επί της ουσίας το σενάριο της «εργαστηριακής διαρροής»

Η τοποθέτηση του επιδημιολόγου, αλλά και τα emails του τα οποία αποκάλυψε χθες η Washington Post προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος, με δηλώσεις του που απέστειλε στα ΜΜΕ, επίσης μέσω email, επιτέθηκε μετωπικά εναντίον του.

Διαβάστε επίσης: Το χάος της πανδημίας μέσα από τα emails του Φάουτσι

«Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον δρ. Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Γουχάν από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως ”όχι”. Τι γνώριζε ο δρ. Φάουτσι σχετικά με τις έρευνες εκεί και από πότε το γνώριζε;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τέως ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σε δεύτερο μέιλ, αργότερα ο Τραμπ ανέφερε: «Τώρα όλοι, ακόμη και ο λεγόμενος “εχθρός”, αρχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο για τον ιό της Κίνας, ο οποίος προέρχεται από το εργαστήριο της Γουχάν. Η αλληλογραφία μεταξύ του δρ. Φάουτσι και της Κίνας “μιλά πολύ δυνατά” για να την αγνοήσει κανείς. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και στον κόσμο, για τον θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν!».

με πληροφορίες από New York Post

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author