Το backstage της οικογενειακής φωτό της G7 -Τα πηγαδάκια, οι ατάκες και το αστείο του Μπάιντεν [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ

Σε ένα βάθρο πάνω σε χρυσή άμμο οι ηγέτες της G7 στήθηκαν για την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Κάτω από τα γκρίζα σύννεφα της Κορνουάλης, ο Μπόρις Τζόνσον, με τα ανακατεμένα ξανθά μαλλιά, και η σύζυγός του, Κάρι, χαιρέτησαν τους ηγέτες της G7 και τους συζύγους τους στον ειδικά κατασκευασμένο ξύλινο διάδρομο δίπλα στον Ατλαντικό, πριν το παραδοσιακό κλικ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ στη συνέχεια φάνηκε να αγκαλιάζει τον Τζο Μπάιντεν την ώρα που περπατούσαν μαζί και εκείνος ανταπέδωσε.

Από την άλλη, ο Τζάστιν Τριντό εμφανίστηκε λιγότερο διαχυτικός. Φορώντας τη μάσκα του, περπάτησε στον ξύλινο διάδρομο και χαιρέτησε με τον αγκώνα το βρετανικό ζεύγος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Οι ηγέτες της G7 στην Κορνουάλη

«Εμανουέλ, εκεί», φώναξε κάποια στιγμή ο Μπόρις Τζόνσον στον Μακρόν, δείχνοντάς του πού να σταθεί.

Μετά το οικογενειακό κλικ, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Ευχαριστώ πολύ. Πώς σας φάνηκε;».

Η Γερμανίδα καγκελάριος φάνηκε πως βιαζόταν να ξεκινήσει η σύνοδος και παρότρυνε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τους καθοδηγήσει στην αίθουσα των συνομιλιών. «Είσαι ο επικεφαλής», του είπε, ενώ ο Τζο Μπάιντεν, πιο χαλαρός, είχε διάθεση για χιούμορ. «Ολοι στο νερό», παρότρυνε τους δημοσιογράφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που όλοι είχαν πάρει τον δρόμο προς την αίθουσα της συνόδου της G7, ο Εμανουέλ Μακρόν βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει μία μίνι συζήτηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Ηδη, βέβαια, ο Γάλλος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τον Τζόνσον να μην παρατείνει την περίοδο χάριτος για το εμπόριο κρέατος μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίες θα περιοριστούν χάρη στη δική του συμφωνία Brexit.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

G7: Τι ετοίμασε ο σεφ για τους ηγέτες -Ενα βιώσιμο… γεύμα

Αυτές τις ημέρες, οι ηγέτες της G7 δεν θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι μόνο για συζήτηση αλλά και για φαγητό. Ο Chef Adam Handling θα σερβίρει αγαπημένα πιάτα των ηγετών, όπως γλώσσα και ορεκτικά που συναντιούνται στη Βρετανία και συνοδεύουν το τσάι, αλλά και πιο ιδιαίτερα, συμπεριλαμβανομένων εντοσθίων και βοτάνων που μάζεψε από την παραλία.

Ο σεφ δημιούργησε ένα μενού με το βλέμμα στο περιβάλλον, επιθυμώντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα βιωσιμότητας. Γι’ αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέρη του ζώου, διασφαλίζοντας ότι ολόκληρο το γεύμα είναι ουδέτερο από άνθρακα.

Για την Τζιλ Μπάιντεν και την Κάρι Τζόνσον, ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο με σκουμπρί και κουνουπίδι, ενώ οι ηγέτες απόψε θα δοκιμάσουν αρνί. Μια μους από εντόσθια, αλλά και πίτα του βοσκού θα βρεθούν στα πιάτα των ηγετών της G7.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ατμόσφαιρα στην Κορνουάλη πάντως δείχνει ιδιαίτερα ευχάριστη.

Οι ηγέτες των επτά ισχυρών κρατών του κόσμου θα καθίσουν γύρω από το τραπέζι, συζητώντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη. Η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και οι κυβερνοεπιθέσεις θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τους.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κίνας.

Με πληροφορίες Reuters, Daily Mail, Mirror και BBC

Φωτογραφίες: Phil Noble, Pool via AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author