Το 56% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί δηλώνουν ότι τίποτα δεν τους μεταπείθει

Estimated read time 1 min read

Προβληματισμό προκαλούν οι απαντήσεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί σε δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα να αναχαιτίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με την έρευνα το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να τους έπειθε περισσότερο να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει. Ποσοστό  8% απάντησε το να είναι υποχρεωτικό στην εργασία, το 14% περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς / επιστήμονες, το 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που τους εμπιστεύομαι, το 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις-μελέτες (απάντησαν αυθόρμητα).

Στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ή πότε θα το κάνετε;» το 73% απάντησε έχω κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δεν ξέρω / δεν απαντώ, το 5% δεν έχω / θα κάνω αργά ή γρήγορα και το 7% δεν έχω και δεν θα κάνω.

Ακρίβεια

Στο θέμα της ακρίβειας και για το πώς κρίνουν τα μέτρα στήριξης για τις ανατιμήσεις, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 42% τα αξιολογεί αρνητικά (το 23% σίγουρα αρνητικά και το 19% μάλλον αρνητικά), ενώ θετικά αξιολογεί τα μέτρα το 40% των ερωτηθέντων (26% μάλλον θετικά και το 14% σίγουρα θετικά).

Στο μεταξύ, το 86% πιστεύει ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στις αυξήσεις των τιμών.

Προθεση ψήφου

Η Ν.Δ. φτάνει στο 36,5% στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται 12 μονάδες κάτω, στο 24,5. Κοντά στο 10% οι αναποφάσιστοι. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην τρίτη θέση με 8,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author