Το 30 Νοεμβρίου να το ξεχάσουμε οριστικά – Πότε μπορεί να γίνει άρση μέτρων – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να γίνει άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα. Ο Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ διευκρίνισε ότι άρση των μέτρων θα γίνει όταν η κάλυψη στις ΜΕΘ θα είναι κάτω από 60%-70%.

«Ήδη υπάρχει μια επιπέδωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων. Αυτή η επιπέδωση κρατά πέντε ημέρες, άρα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε μια καθοδική τάση. Εφόσον τα κρούσματα πέσουν κάτω από χίλια, τουλάχιστον, και 500 ιδανικά, θα υπάρξει μια περίοδος μία δύο εβδομάδων που η πανδημία θα συνεχίσει να παράγει διασωληνώσεις και δυστυχώς και θύματα. Όταν περάσει και αυτή η περίοδος, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για άρση μέτρων. Ο μοναδικός παράγοντας που θα μας οδηγήσει να σκεφτούμε την άρση μέτρων είναι το σύστημα υγείας, όταν δεν θα πιέζεται τόσο πολύ και η κάλυψη των ΜΕΘ θα είναι κάτω από 60%-70%» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σύψας λέει ότι στις 30 Νοεμβρίου θα κρούσματα δεν θα έχουν πέσει.

«Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι άγνωστο. Είναι οριακά τα νούμερα για να φτάσουμε στις γιορτές και να έχουμε κάποια οικονομική δραστηριότητα. Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί η πανδημία είναι απρόβλεπτη. Είμαστε σε ένα πλατώ, ελπίζουμε ότι το επόμενο σκαλοπάτι θα είναι προς τα κάτω».

Μέχρι την άνοιξη, όπως λέει, θα πηγαίνουμε με κυλιόμενο lockdown.

«Το πάθημα που είχαμε τον Οκτώβριο θα μας γίνει μάθημα για τα επόμενα βήματα. Μέχρι και την άνοιξη το μερικό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνοδεύεται από νέα μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο και θα πάμε σε αυτό που λέγεται κυλιόμενο lockdown, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, έτσι πιστεύω θα πάμε μέχρι την άνοιξη» σημείωσε.



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author