Το πρόσωπο – κλειδί τριών σεξουαλικών επιθέσεων, ο απαιτητικός μέντοράς του και τα στημένα ερωτικά τρίγωνα

Estimated read time 1 min read

Ένας καταξιωμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης, ένας…καλός μαθητής που εξελίχθηκε πολύ σύντομα σε στενό συνεργάτη του, εντός και εκτός σκηνής, και τουλάχιστον τρία νεαρά αγόρια που φέρονται να έπεσαν θύματα των αχόρταγων σεξουαλικών ορέξεών τους. Θα μπορούσε να είναι ένα θρίλερ με πλούσια στοιχεία μυστηρίου, πρόκειται όμως για μια αληθινή ιστορία και ταυτόχρονα το σημαντικότερο ίσως κομμάτι του παζλ της σκοτεινής υπόθεσης της σωρείας καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση –  παρενόχληση  η οποία έχει συνταράξει τις τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό θέατρο και όχι μόνον.

Σε πρόσωπο – κλειδί, όχι μίας, αλλά τριών διαφορετικών αντίστοιχων υποθέσεων, αναδεικνύεται ηθοποιός, κοντά στα 40, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές σκηνοθετών πρώτης γραμμής, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σταθερή παρουσία σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας πενταετίας μέσα από τις οποίες έγινε ευρύτερα γνωστός. Παράλληλα, φέρεται να συνδέεται στενά, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, με γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη το όνομα του οποίου έχει επίσης απασχολήσει προσφάτως τη δημοσιότητα για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για τον ηθοποιό εναντίον του οποίου κατατέθηκε, την περασμένη εβδομάδα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση 22χρονου  σε διαμέρισμα στην περιοχή του Μεταξουργείου.  Θύμα του ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης, που εμφανίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην τηλεοπτική εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και κατήγγειλε, εμφανώς συγκλονισμένος, πως πριν από 15 χρόνια υπέστη βιασμό από τον συνομήλικό του, σπουδαστή τότε της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Δημήτρη Άνθη

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μάλιστα πρόκειται για το τρίτο άτομο που  που ήταν παρών, λίγους μήνες νωρίτερα, στην βάναυση σεξουαλική κακοποίηση, από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, του Νίκου Σ. ο οποίος συγκλόνισε με την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα 2020mag.gr. Στην συνέντευξη εκείνη ο ηθοποιός που έχει δεχτεί την μήνυση εικαζόταν πως υπήρξε επίσης θύμα, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, σύμφωνα με τις νεότερες μαρτυρίες όμως το προφίλ του ταυτίζεται περισσότερο με αυτό του θύτη που δρούσε σε συνεννόηση ίσως και κατ΄ εντολή του καταξιωμένου πρώην δασκάλου του και μετέπειτα στενού συνεργάτη του, καταξιωμένου στο χώρο του καλλιτέχνη.  

Αυτή η εκδοχή εξάλλου αναδεικνύεται και από την χθεσινή τηλεοπτική μαρτυρία, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενός άλλου άνδρα, του Χρήστου Πέρρου, ο οποίος σύμφωνα και με την επίσημη καταγγελία που έκανε, στις αρχές του μήνα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, έπεσε θύμα οργανωμένης και επίμονης σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι μία αλλά τέσσερις φορές στο παρελθόν – την πρώτη ήταν ανήλικος –, από τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, οι ανήθικες προτάσεις του οποίου μεταφέρονταν ενίοτε μέσω του «βοηθού» του, που «πρωταγωνίστησε» και στις δύο άλλες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα ο καταγγέλλων, αναφέρει πως η πρώτη σεξουαλική προσέγγιση από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη έγινε όταν ο ίδιος ήταν μόλις 14 ετών, στον προαύλιο χώρο κινηματογράφου της Αθήνας. Ανάλογη σεξουαλική παρενόχληση υπέστη, όπως υποστηρίζει, από το ίδιο άτομο, πέντε χρόνια αργότερα, όταν πήγε στα γραφεία δημόσιας δραματικής σχολής της Αθήνας προκειμένου να ενημερωθεί για τις αιτήσεις εγγραφής. Αντί πληροφοριών όμως έλαβε ευθεία πρόσκληση σεξουαλικής συνεύρευσης με αντάλλαγμα την εισαγωγή του στη σχολή χωρίς εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι, όπως την πρώτη έτσι και εκείνη τη δεύτερη φορά αντέδρασε με ιδιαίτερα έντονο και προσβλητικό τρόπο, δέχτηκε και νέα παρενόχληση, μέσω του ηθοποιού –βοηθού του σκηνοθέτη η οποία μάλιστα αναφερόταν σε ερωτική συνεύρεση και των τριών! Με δυο λόγια το θεατρικό δίδυμο τον πίεζε να συνερευθεί μαζί του σε ερωτικό τρίγωνο!

Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως το αγαπημένο τους στέκι είναι ένα μπαρ στις παρυφές του Κέντρου της Αθήνας με όνομα που παραπέμπει σε… ευθεία πρόσκληση – πρόκληση…

Ειδήσεις σήμερα: 

Αποζημιώσεις ενοικίων: Διπλή πληρωμή έως την ερχόμενη Παρασκευή για Νοέμβριο – Δεκέμβριο

Τι ισχύει προς το παρόν για τη διπλή μάσκα και τι αναμένεται να αλλάξει ως το τέλος της εβδομάδας

Ναύπακτος: Σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author