Το Μιλάνο «ντύθηκε» στα λευκά και ενθουσίασε τα παιδιά, όχι όμως και τους εργαζόμενους

Estimated read time 1 min read

«Ντυμένο» στα λευκά, «ξύπνησε» σήμερα το Μιλάνο. Το γεγονός αυτό, ναι μεν, προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών, αλλά οι πολίτες που επιχειρούσαν να πάνε στη δουλειά τους, εξέφραζαν τη δυσφορία τους μετά το αυστηρό χριστουγεννιάτικο lockdown λόγω κορονοϊού.

Δημοτικοί υπάλληλοι, φορώντας μάσκες, βγήκαν από τα ξημερώματα έξω για να καθαρίσουν με φτυάρια το στρώμα του χιονιού, ύψους 15 εκατοστών, που είχε καλύψει την κεντρική πλατεία Duomo, με την κυκλοφορία στους δρόμους, αν και αραιή, να διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Δέντρα και μαρκίζες καταστημάτων έπεσαν από το βάρος του χιονιού, ένα σπάνιο θέαμα στην πόλη, που δεν συνήθιζε να βλέπει, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο παγωμένων ετών, ακραία φαινόμενα χιονόπτωσης.

Μια κολώνα στήριξης των γραμμών του τραμ έπεσε πάνω σε μία γυναίκα, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών μεταφορών της πόλης Μάρκο Γκρανέλι δήλωσε πως προτεραιότητα των αρχών είναι να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και να καθαρίσουν τις εισόδους στα νοσοκομεία, τις υγειονομικές εγκαταστάσεις και τα σημεία διεξαγωγής τεστ κορονοϊού.

Το lockdownπου είχε ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μείνουν στα σπίτια τους το διάστημα 24-27 Δεκεμβρίου χαλάρωσε σήμερα, επιτρέποντας στους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός των πόλεών τους, την ώρα που οι περισσότερες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές ή με περιορισμένη δραστηριότητα.

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν μεγάλο τμήμα της βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων και το κλείσιμο του ορεινού δικτύου στην περιοχή του Βένετο.



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author