Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη

Estimated read time 1 min read

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

Η ανακοίνωση αποδίδει σε έναν «στρατιώτη του χαλιφάτου» τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν κοντά σε μια συναγωγή και την κρατική Όπερα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε χθες (Δευτέρα) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».

Δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Πόλη – φάντασμα η Βιέννη

Μία ημέρα από τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον πέντε νεκρούς – μεταξύ των οποίων ο δράστης – και 22 τραυματίες, την εικόνα “πόλης-φάντασμα” έδινε σήμερα το κέντρο της Βιέννης.

Το 90% των καταστημάτων παρέμεινε κλειστό, με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας να κάνει λόγο για “κορυφαίο ταξίδι τρόμου”, στους άδειους από κόσμο δρόμους και πλατείες.



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author