Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» – Τι απαντά η Αθήνα

Estimated read time 1 min read

Αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη για κατασκοπεία, δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε, μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.  

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) συνέλαβαν τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα για κατασκοπεία.

Ύστερα από έρευνες της ΜΙΤ, αποκαλύφθηκε, όπως υποστηρίζουν, ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Ισχυρίζονται επίσης ότι ακολουθώντας τις εντολές της ΕΥΠ, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν επίσης ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author