Τουρκία : Ανεβάζει ξανά τους τόνους με «μπαράζ» από Navtex

Estimated read time 1 min read

«Φωτιά» πήραν οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας σήμερα, εκδίδοντας σειρά από Navtex σε περιοχές κοντά στο Καστελόριζο, όπως και στο Bόρειο Αιγαίο, για το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με την παρενόχληση σκάφους της Λιμενικού Σώματος στα Ίμια.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε σειρά από Navtex για περιοχές γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, που περιλαμβάνουν ασκήσεις με πυρά, στρατιωτικές ασκήσεις και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας εξέδωσαν σειρά από Navtex σε περιοχές κοντά στο Καστελόριζο, όπως και στο βόρειο Αιγαίο, για το διάστημα από 11-21 Ιανουαρίου, όπως για περιοχές γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις με πυρά, στρατιωτικές ασκήσεις και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

Δείτε αναλυτικά:

Διπλωματικές πηγές: Υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης για Ωκεανούς και Δίκαιο της Θάλασσας από τον ΟΗΕ

Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο συγκηδεμονεύεται από τη χώρα μας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Επισημαίνουν ότι στη σχετική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Τουρκία, την εν λόγω έκθεση υπερψήφισαν 152 χώρες, ενώ 4 (Κολομβία, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία και Βενεζουέλα) απείχαν.

Η μόνη χώρα που την καταψήφισε ήταν η Τουρκία με τη δικαιολογία ότι η εν λόγω έκθεση κάνει αναφορές στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, σημειώνουν.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι με τη στάση της αυτή η Τουρκία, για μια ακόμα φορά, δείχνει την πλήρη απομόνωση της όσον αφορά τη μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author