Τουλάχιστον 13 νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ

Estimated read time 1 min read

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο δράστης που αυτοκτόνησε έχει πυροβολήσει θανάσιμα τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Οι τραυματίες είναι 21 ενώ μεταξύ των νεκρών είναι επτά παιδιά. Επίσης, νεκροί έπεσαν δύο φύλακες του σχολείου και δύο εκπαιδευτικοί.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την ευρωπαϊκή από την ασιατική Ρωσία.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά από την πρώτη δημοτικού έως τη τρίτη λυκείου. Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη, όπως έγινε γνωστό ότι ο ύποπτος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα», ενώ «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής του».

Σε δήλωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Ουντμουρτίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ιζέφσκ, ανέφερε πως έφθασε στο Σχολείο Αρθμ. 88 και πως ασθενοφόρα και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι παρόντα.

Από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι «σήμερα η αστυνομία έλαβε ένα μήνυμα που αφορά πυροβολισμούς στο Σχολείο Αρθμ. 88 της Ιζέφσκ» και διευκρινίστηκε πως «οι αστυνομικοί έφθασαν αμέσως επιτόπου».



Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author