Τοπικές βροχές με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Estimated read time 1 min read

Τοπικές βροχές προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Βορειοδυτική Ευρώπη που απο χθες το βράδυ έχουν κάνει αισθητή την παρουσιά τους και στη χώρα μας με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, οφείλονται στο συνδυασμό ενός βαθέως χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

pempti_temp_greece

Η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων (επίπεδο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα), θα κορυφωθεί στη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 09/04  και απο το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση τους.

paraskevi_temp_greece

Η θερμοκρασία σήμερα στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 14, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 1 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 5 έως 17, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 8 έως 19, στη Δυτική Πελοπόννησο από 8 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Κεντρικού, Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

pempti_themrokras

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για τα βόρεια του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα ενισχυθούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ και γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

αθηνα_πεμπτη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

salonika_pempth


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-04-2021

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

friday_weather

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-04-2021

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

saturday_weather

Ειδήσεις σήμερα: 

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Survivor: Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρετά τον Άγιο Δομίνικο η Χριστίνα Κεφαλά

Ισπανία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο σε ηλικίες 60-65 ετών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author