Τι εξετάζεται για την Καθαρά Δευτέρα – Θα πετάξουν χαρταετοί στην Αττική;

Estimated read time 1 min read

AP Photo/Petros Giannakouris

Ο χειρισμός της εφετινής Καθαράς Δευτέρας εν μέσω των περιοριστικών μέτρων του lockdown απασχολεί τόσο τους λοιμωξιολόγους όσο και τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ποια είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η πρόθεση είναι να επιτραπεί με κάποιον τρόπο στις πολίτες να τιμήσουν την ημέρα και να εκτονωθούν σε έναν βαθμό από τη διαρκή πίεση των περιορισμών της καραντίνας, με τρόπο όμως που δεν θα υπονομεύει τον πυρήνα των προφυλάξεων απέναντι στον κορωνοϊό – ο οποίος επιμένει, όπως γίνεται σαφές και από την οριακή κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. 

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της τοποθέτησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να συστήσουν την επίσκεψη αυστηρά στα πλησιέστερα τοπικά πάρκα και άλση, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων. Ωστόσο, μια αντίστοιχη απόφαση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι μέχρι σήμερα η πρόσβαση στα άλση επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται ανάλογα με την απόφαση στον κάθε δήμο ξεχωριστά. Ενδέχεται όμως μια οριζόντια σύσταση των λοιμωξιολόγων, στην περίπτωση που θα την υιοθετήσει και η κυβέρνηση, να απελευθερώσει -ή το αντίθετο- τις εκάστοτε δημοτικές αρχές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

ti-exetazetai-gia-tin-kathara-deytera-tha-petaxoyn-chartaetoi-stin-attiki0

Στα όριά του το σύστημα υγείας

Στα όριά του έχει φέρει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού το σύστημα υγείας, κυρίως στην Αττική, την περιφέρεια με τα περισσότερα νοσοκομεία της επικράτειας.

Προχθές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 185 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19, αριθμός που προσεγγίζει τη δυναμικότητα ενός μεσαίου μεγέθους νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην εφημερία του Αττικόν έγιναν τουλάχιστον 73 εισαγωγές ασθενών με COVID-19, ενώ περισσότεροι από 230 ασθενείς απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθούν για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Εάν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει 200 κλίνες, βλέπετε ότι κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά την αύξηση των κλινών εντατικής και των απλών κλινών COVID στην Αττική, «η πληρότητα φθάνει στα όριά της».

Σημειώνεται ότι χθες στο λεκανοπέδιο λειτουργούσαν 362 κλίνες εντατικής COVID –με ποσοστό πληρότητας που ξεπερνά το 90%– και 2.680 απλές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. [Διαβάστε]

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author