Την Τρίτη η απολογία του 32χρονου γυναικοκτόνου

Estimated read time 1 min read

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, λαμβάνοντας ολιγοήμερη προθεσμία • Τι γίνεται με την επιμέλεια του παιδιού.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα πήρε ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη γυναίκα του στα Γλυκά Νερά, διαπράττοντας ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Ο 32χρονος οδηγήθηκε σήμερα σε εισαγγελέα εκτελέσεων και ανακριτή, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας ο ίδιος αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, επειδή θεωρείται ύποπτος φυγής και ήδη έχει επιχειρήσει να παραπλανήσει τις αρχές, καθώς δεν ομολόγησε εξαρχής το έγκλημά του. 

Στον ανακριτή, ο 32χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, 22 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής πλημμελήματα: ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις αρχές.

Στα δικαστήρια ο συνήγορος του πιλότου, Βασίλης Σπύρου, δήλωσε ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος. 

Ο δράστης φέρεται να είναι μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον δικηγόρο του να πληροφορηθεί ποια θα είναι η ποινή του. 

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ., σε σχετική συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τον δρόμο που ακολούθησαν οι αρχές για να εξιχνιάσουν την υπόθεση της δολοφονίας, παραθέτοντας τα στοιχεία που πρόδωσαν τον δράστη.

Η επιμέλεια του παιδιού 

Ο 32χρονος δράστης εξέφρασε την επιθυμία του να κρατήσει την επιμέλεια του παιδιού του. Για το θέμα αυτό θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες η Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία εξετάζει ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον θα αναλάβει το ενός έτους κοριτσάκι. 

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες με εντολή της Εισαγγελίας να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης της πατρικής και μητρικής οικογένειας του παιδιού και προτείνουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο προς το παρόν διαμένει στην πατρική κατοικία του 33χρονου πιλότου.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων στηρίζεται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα που προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author