Τζορτζ Φλόιντ: Ανεξάρτητη νεκροψία δείχνει ‘ανθρωποκτονία από ασφυξία’ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ φέρνει η ανεξάρτητη νεκροψία που ζήτησε να διενεργηθεί στη σορό του η οικογένειά του. Όπως ανέφερε, το βράδυ της Δευτέρας ένας εκ των δικηγόρων της οικογενείας του άτυχου 46χρονου, η νεκροψία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου ήταν «ανθρωποκτονία από ασφυξία λόγω πίεσης στο λαιμό και την πλάτη που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο».

Το πόρισμα αυτό έρχεται να ανατρέψει τα ευρήματα της πρώτης νεκροψίας και τις αναφορές των αρχών της Μινεάπολης, που υποστήριξαν πως ο θάνατος του Τζορτζ Φλόντ επήλθε πιθανότατα συνδυαστικά από τον τρόπο με τον οποίο ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό, την ύπαρξη υποκείμενων ασθενειών (πρόβλημα καρδίας ή άσθμα) και την πιθανή ύπαρξη ουσιών στο οργανισμό του.

“Δεν ήταν απλά το γόνατο στο λαιμό του Φλόιντ που προκάλεσε την ασφυξία, αλλά και το βάρος των άλλων δύο αστυνομικών στην πλάτη του, που διέκοπταν τη κυκλοφορία του αίματος αλλά και την οξυγόνωση του εγκεφάλου”, ανέφερε ο Antonio Romanucci, δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον Benjamin Crump, επικεφαλής δικηγόρο της οικογένειας, τα ιατρικά αρχεία αποδεικνύουν πως ο 46χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου και όχι καθ’ οδόν για το νοσοκομείο ή εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, εκείνος που είχε γονατίσει στον λαιμό του Φλόιντ, κατηγορείται για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων και πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 8 Ιουνίου.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author