Τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ. για τη Γεωργία

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 22:56

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της πόλης.

Έχουμε συνηθίσει από την Ελληνική Αστυνομία να διαστρεβλώνει γεγονότα και να τα παρουσιάζει με τρόπο που να καλύπτει τα λάθη και τις αβλεψίες της. Όμως με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (1/2) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όσα αναφέρει για το τι συνέβη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς προσβάλλουν βάναυσα τη Γεωργία και είναι ξεκάθαρα ψεύδη.

Στην ανακοίνωση της, η Αστυνομία αφήνει να εννοηθεί ότι πήρε εγκαίρως δείγμα ούρων από τη Γεωργία. Και λέμε «αφήνει να εννοηθεί» επειδή στην ανακοίνωση της δεν αναφέρεται ούτε η ώρα της άφιξης της 24χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ούτε η ώρα λήψης του δείγματος. Μόνο τα εντελώς αόριστα «μεσημβρινές ώρες» και «την ίδια ημέρα» αναφέρει η ΓΕΔ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Γεωργία έδωσε δείγμα αφού είχε νυχτώσει, δηλαδή οπωσδήποτε αφού είχε παρέλθει δωδεκάωρο από τον βιασμό της, το χρονικό διάστημα δηλαδή στο οποίο μπορεί να ανιχνευτεί η ουσία GHB που υπάρχει στο χάπι του βιασμού.

Ακόμα χειρότερο, όμως, είναι το ψέμα της αστυνομίας ότι έδωσε ουροσυλλέκτες στην κοπέλα. Αυτό δε συνέβη ποτέ. Η Γεωργία υποχρεώθηκε από τους αστυνομικούς, ούσα ζαλισμένη, αποπροσανατολισμένη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, να φύγει από το τμήμα και να πάει μόνη της σε φαρμακείο για να αγοράσει ουροσυλλέκτες.

Διαβάστε την γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Ειδικότερα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..

Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.

Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (2/1/2022) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν (5) πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρους της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (1/2/2022), εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Α.Π.Θ. παραδόθηκε σήμερα (1/2/2022) η έκθεση τοξικολογικών εξετάσεων στο ίδιο ως άνω Γραφείο.

 

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author